Kedi sahiplerinin kedi sahibi olmanın pek çok avantajına sahip olmalarının yanı sıra kedilerine yönelik yapması gereken pek çok sorumlulukları da mevcuttur. Kedi bakımı ve kedi beslenmesi süreçlerinin takibi başta olmak üzere pek çok hizmeti kedilerine sunmaları için özel takip istekleri önemlidir. Tüm durumların değerlendirilmesinin yanı sıra kedi bakım süreçlerinde gerekli ürünlerin temini, kedilerin türleri kedi fiyatları üzerinde etkili olan faktörler üzerinde etki sahibi olmaktadır.

Kedi Fiyatları Üzerindeki Faktörler Nelerdir?

Her kedi türü kendi özelliklerini ve genetik kodlarını taşıyarak tür zenginliğine katkı sunmaktadır. Bu özellikler kedileri kendilerine özel ve eşsiz kılmaktadırlar. Kedi türleri tüy yapıları ve estetik görünümü, kulak biçimleri gibi etmenler ele alındığında farklı özellikler taşımaktadır. Bu özelliklerin nadir bulunması kedilerin kedi sahibi olmada önemli etmenlerden olan kedi fiyatları üzerinde oldukça önemli bir faktördür. Kedi fiyatları 800 ile 125.000 arasında değişme sağlamaktadır.

Kedi türlerinden bazıları oldukça sakin ve dinlenme odaklı yaşam sürerken bazıları ise daha aktif ve sahibi ile sürekli oyun oynamak istemektedir. Yaşamları boyunca farklı özellikler taşıyabilirler. Bu özelliklerin değerlendirilmesi ile kedi fiyatları ele alınmış olunur.

Kedi Bakım Maliyetleri Nasıl Belirlenir?

Kedilerin bakım, beslenme, sağlık, aşılama ve oyuncak gibi ürünlere ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların düzenlenmesi ile kedilerin sağlıklı bakımının gerçekleşmesi sağlanır. Kedi fiyatları nadir bulunan kedi türlerinde yüksek iken benzer özelliklerin olduğu kedilerce daha düşük olabilir. Kedilerin sahip olduğu ataların özelliklerine göre değerlendirmeler yapılmaktadır.

Kediler için veteriner maliyetleri oldukça önemli bir öneme sahiptir. Kişilerin düzenli kontrollerinin sağlanması ve kedi aşı takvimi uyumunu gerçekleştirmesi adına bakım süreçlerinin takibinin sağlanması gerekilmektedir. Kedilerde beslenme önemli bir konudur. Kedilerin mama ihtiyaçlarını değerlendirmek için besin değerlerini kontrol etmeniz gerekir. Her mama türü kediniz için uygun olmamaktadır. Kedilerin sağlıklı beslenmesi hastalıklara karşı direnç oluşturmasına da yardımcı olacaktır. Bazı besin türleri insan ve hayvan vücutlarında birikemez ve dışarıdan alınması gerekilmektedir. Hastalıklardan korunması adına önemli bir etmendir. Kedilerin veteriner kontrolleri sağlaması süreç için önemli olan bir diğer durumdur. Aşı kontrolleri ile gerekli rutinlerin yerine getirilmesi kedi bakımı için kıymetli olmaktadır.