KDP resmi internet sayfasında, Rojava sınırında kazılan hendeklerle ilgili bir haber yorum yayınlandı. Hendeğin “Kürdistan bölgesinin güvenliği için” kazıldığı; kararın KDP’nin değil Federal Bölge hükümetinin bir kararı olduğu öne sürüldü; “Kürdistan Hükümeti’nin güvenlik tedbiri almak için kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur” sözleri sarf edildi.

KDP’nin resmi internet sayfası ‘kdp.info’ adresinde, Rojava sınırına kazılan hendeklerle ilgili bir haber yorum yayınlandı.

KDP basın kaynağı adıyla yayınlanan derleme haberde, hendeklerin KDP tarafından değil, Federal Kürdistan Bölge Hükümeti tarafından, “Kürdistan bölgesinin güvenliği için” kazıldığı belirtildi.

Hendeklere dönük haberler ve tepkileri, PYD’nin karalama kampanyası olarak nitelendirilerek, “KDP'nin bölgenin sınır güvenliğiyle ilgili alınan hiçbir tedbirle alakası yoktur. Bölgenin nasıl korunması gerektiğine dönük Bölgesel Hükümet ile güvenlik güçleri tarafından karar verilmektedir" denildi.

PYD'Yİ SUÇLAYICI İFADELER

Semalka kapısının resmi olarak açıldığını, ancak 17 km’lik sınır hattının boş olduğunun ve bu boş alanın ‘teröristler’ ve kaçakçılar tarafından kullanıldığını iddia eden yazıda, “PYD ile ittifak içerisinde olan teröristler buradan rahatlıkla Kürdistan Bölgesine geçebilirler” ifadeleri ise dikkat çekti. Ayrıca PYD’ye dönük “PYD, Rojava’da Kürtlerin mücadelesi önünde büyük bir engel haline gelmiştir. Kürt düşmanlarıyla anlaşma sağlamıştır” şeklinde suçlayıcı ifadeler de yer aldı.

Haber yorumda son olarak “Kürdistan hükümeti sınırlarını nasıl koruyacağını iyi bilir. Güvenlik tedbirlerini almak için de hiç kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur” denildi.

Yazılanların aksine Güney Kürdistan Hükümeti'ndeki yetkilileri ise Hükümet'in böyle bir kararı olmadığını belirtmişti. Önceki gün Ronahi Tv'ye konuşan bir Hükümet Yetkilisi, kendilerinin böyle bir kararı olmadığını açıklamıştı.

YNK üst düzey yöneticilerinden Mele Bahtiyar da KDP'yi bu yanlıştan geri dönmeye çağırmıştı. (ANF)