KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı bölge illerinde yaşananlara ilişkin açıklama yayınladı. İktidarın bölge illerini bombalayarak insanlık suçu işlediği savunulan açıklamada, “Yaralıları katlederek, kendi iktidarının sonunu getirmiştir. Kürt şehirlerini, kadın, çocuk, yaşlı, genç, sivil-silahlı ayırımı yapmadan insanlık suçu işleyerek bombaladıktan sonra, o iktidarın halkların birlikte yaşayacağı bir ülkede iktidarda kalması mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

ANF’de yer alan habere göre, KCK açıklamasında, “Bunun en somut örneği Cizre’de tanklarla, toplarla yıktıkları binalarda yaralanmış insanı katletmeleridir. Net olmayan bilgilere göre son kurşunlarına kadar direnen on gencin şehit düşmesi yanında onlarca yaralının katledildiği bilgisi alınmaktadır. Direnerek, kahramanca şehit düşen ve katledilen yaralı insanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

“Cizre’de tanklarla, toplarla aylardır mahalleleri bombalayarak çocuk, kadın, yaşlı, genç dahil yüzlerce sivili katleden AKP hükümeti, uluslararası komplonun yıldönümüne birkaç gün kala tank ve topların bombalarıyla yaralanan onlarca insanı da katletmiştir.

“AKP hükümeti yaralı bu insanları Cizre’deki direnişe destek verdikleri için cezalandırmak istemiştir. Yaralıların bulunduğu yerden alınmasının engellenmesi, bilinen bu binaların bombalanarak yaralıların katledilmesi kesinlikle soykırımcı zihniyetin vahşi bir intikam uygulamasıdır. Ancak şu da çok iyi bilinmeli ki, her şehidimizin intikamı da özgürlük güçlerimizce katbekat alınacaktır” denildi.

'KÜRT HALKI KATLİAMIN HESABINI MUTLAKA SORACAKTIR'

Türk devletinin soykırımcı politikalarını en başta da Kürt önderleri üzerinde uyguladığını kaydeden KCK, “Bu açıdan uluslararası komplonun yıldönümünde bu katliamların yapılması, Kürt halkının önderlerine ve bizzat halkın kendisine yönelik soykırım politikasının sonucudur. Kürt halkı, AKP hükümetinin uluslararası komplonun yıldönümünde Cizre’de soykırımcı zihniyetle gerçekleştirdiği zulmü ve katliamı hiçbir zaman unutmayacak ve mutlaka hesabını soracaktır” dedi.

‘BU İKTİDAR MUTLAKA YIKILACAKTIR’

AKP hükümetinin bu bombalamaları bizzat kendi iktidarını bombalamasıdır” denilen açıklamada, “Yaralıları katlederek, kendi iktidarının sonunu getirmiştir. Kürt şehirlerini, kadın, çocuk, yaşlı, genç, sivil-silahlı ayırımı yapmadan insanlık suçu işleyerek bombaladıktan sonra, o iktidarın halkların birlikte yaşayacağı bir ülkede iktidarda kalması mümkün değildir.

“İki halkın özgür ve demokratik birliğini isteyenlerin mücadelesiyle bu iktidar mutlaka yıkılacaktır. Çünkü iki halkın ortak yaşamını sağlayacak bir politika üretemeyerek politik olarak kaybeden bir iktidarın Türkiye'de ayakta kalması mümkün değildir. Gelinen aşamada ya Kürtlerle sonuna kadar savaş politikası izlenecektir, ya da Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyenler mücadele ederek bu politikaya dur diyeceklerdir.

“AKP şu anda sürekli çatışma ve bölünme politikası izlemektedir. Bu politikanın Türkiye'de kazanma şansı yoktur. Biz ezerek birlik ve bütünlüğü sağlayacağız diyenlerin Türkiye'de politik geleceği yoktur. Kürt halkı demokrasi güçleriyle birlikte yürüteceği mücadeleyle bu politikayı yenilgiye uğratacak, Türkiye demokratikleştirilip Kürt sorununun çözümü sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

‘DEMOKRASİ GÜÇLERİ HER YERDE AYAĞA KALKMALI’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şu şekilde:

Türkiye'nin tüm demokrasi güçleri ve tüm Türkiye halkları Kürt halkına yönelik yürütülen bu savaşın tüm Türkiye'ye karşı yürütülen bir savaş olduğunu görmeli, Kürt halkıyla birlikte AKP'ye karşı demokrasi mücadelesini yükseltmelidir.

Türkiye halkının tam da Kürt halkıyla ortak mücadele yürütme zamanıdır. Bugünlerde gösterilecek sessizlik faşizme ve soykırıma cesaret vermek anlamına gelecektir. Dolayısıyla bu ağır saldırılar ve katliamlar karşısında demokrasi güçleri derhal bir araya gelmeli, başta Türkiye metropolleri olmak üzere her yerde ayağa kalkmalıdır.

AKP hükümeti, özgür ve demokratik yaşam isteyen Kürt halkına düşmanlık beslemektedir. Ya özgür ve demokratik yaşam iddiasından vazgeçersiniz, ya da ölüm ve katliamla karşılaşırsınız politikası izlemektedir. Bu zihniyetle Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yükselmesi karşısında 2014 yazında soykırım amaçlı topyekun savaş kararı almışlar ve bu kararı 2015’te uygulamaya koymuşlardır.

‘KÜRT HALKI HER YERDE DİRENİŞİ YÜKSELTMELİDİR’

Tüm Kürt halkı AKP hükümetinin saldırılarını Kürt halkının özgürlük mücadelesini ezme ve soykırımı tamamlama saldırıları olarak görmeli ve direnişini her yerde yükseltmelidir. AKP iktidarından Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamı yönünde hiçbir olumlu şey yapması beklenmemelidir.

 Rojava düşmanlığı yapması, 2003 yılında Başurê Kurdîstan’da yaptığımız hatayı Rojava’da yapmayacağız demesi, bu gerçekliği çok açık biçimde ortaya koymaktadır. Rojava düşmanlığı, Bakurê Kurdîstan’daki halka düşmanlığın sonucudur. Rojava Direnişçilerinin AKP'nin ittifakı IŞİD'i yenilgiye uğratmasının intikamı şimdi Bakurê Kurdîstan halkından alınmak istenmektedir.

‘İMRALI’DA İZLENEN POLİTİKA SOYKIRIM POLİTİKASIDIR’

Komplonun 18. yılına giriliyor. İmralı’da izlenen politika, Kürtlere yönelik soykırım politikasıdır. Bir halkın önderliğine izlenen bu ağır tecrit ve baskı politikası Kürt halkına uygulanan soykırım politikasının başlangıç yeri ve merkezidir.

Kürt halkı komplonun yıldönümünde İmralı’da uygulanan soykırım politikası ile Kürt halkına uygulanan soykırım politikasına karşı ayağa kalkmalıdır. AKP iktidarını mücadeleden başka hiçbir şey durduramayacaktır.

AKP hükümeti baskı ve zulümle bu saldırılar karşısında suskunluk yaratarak Kürt halkını iradesiz ve onuru kırılmış duruma düşürmek istemektedir. Onlarca yıldır yürüttüğü mücadeleyle onurlu bir halk olduğunu ortaya koyan Kürt halkı bu katliamlara karşı sessiz kalmayacağını göstermelidir.

Halkımız Cizre’de yaralılara uygulanan işkencelerin ve gerçekleşen katliamların halkın özgürlük iradesini kırma saldırıları olduğunu görmeli, AKP iktidarının bu irade kırma saldırısına karşı uluslararası komplonun protesto edildiği bu günlerde AKP'nin soykırımcı ve gerici iradesini kıracak direnişi Kürdistan'da ve bulundukları her yerde yükseltmelidir.”