Akciğer kanseri sebebiyle 33 yaşında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu için Yeşilköy Köyü’ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Koyuncu’nun yakınları, sevenleri ve bir grup Trabzonspor taraftarının katıldığı anma töreninde konuşan Hasan Bilgin, ünlü sanatçıyı 2005 yılında kaybettiklerini hatırlattı ve şunları söyledi:

"8 yıl önce içimde oluşan burukluk, her geçen yıl artarak devam ediyor. Kazım, insan gibi insan, adam gibi adam, sosyal yaşamın içinden gelen değerli bir devrimcidir. Kazım Koyuncu’yu müzisyenliğinin yanı sıra devrimci olarak da anmamız lazım."

Tören, Koyuncu anısına saygı duruşunda bulunulması ve mezarına çiçek bırakılmasının ardından sona erdi.



KAZIM KOYUNCU KİMDİR?


Geleneksel Karadeniz müziği ile Rock'n'Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Laz müzisyen Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005 yılında, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Kazım Koyuncu'nun genç yaşta kaybı, gönülden bağlı olduğu Trabzonspor taraftarlarında, Lazcanın tanınmasına yaptığı katkılardan dolayı Laz halkında, çevre sorunları konusunda gösterdiği duyarlılığı nedeniyle çevrecilerde ve alçakgönüllü, samimi, hümanist kişiliğiyle kalbini kazandığı büyük halk kitlelerinde büyük üzüntü yarattı.

ROCK TABANLI LAZCA HALK MÜZİĞİ

1992'de henüz 20 yaşında iken Ali Elver le "Dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik hayatı başladı. Zamanla Lazca müzik yapmak için bu gruptan ayrılmışsa da rock'tan kopamadı ve geleneksel Laz halk müziğini rock tabanlı yorumlamaya başladı.

1993’te Mehmedali Barış Beşli ile birlikte Zuğaşi Berepe (Denizin Çocukları) adlı rock müzik grubunu kurdu. Lazca rock yapma iddiası ile yola çıkan ve 1995'te Va Mişkunan (Bilmiyoruz), 1998'de de İgzas (Gidiyor) adlı albümleri yaparak bu iddialarını da gerçekleştiren grup, sınırlı sayıda (yalnızca 130 adet) basılmış bir konser albümü (Bruxel Live) çıkardıktan sonra 1999 yılında dağıldı.

DİZİ MÜZİKLERİYLE ÜNLENDİ

Kazım Koyuncu, o tarihten sonra müziğe tek başına devam etti ve Salkım Söğüt adlı projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı. 2001’de Viya! adlı ilk solo albümünü çıkardıktan sonra Kanal D televizyonunda yayınlanan popüler TV dizisi Gülbeyaz'ın hem müziklerini yapınca yurt çapında tanındı. Daha sonra Kemal Sahir Gürel ile birlikte Sultan Makamı adlı televizyon dizisinin müziklerini hazırladı.

Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz konserler dizisinin de öncülüğünü yaptı, Nisan 2004'te çıkardığı ikinci solo albümü Hayde ile popülaritesini artırdı. (Posta)