Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Kazdağları'nın kuzey yamaçlarındaki yaban hayatın ortasına kurulmak istenen Rüzgar Enerjisi Santrali'ne (RES) karşı çıkan çevreciler, dikilen rüzgar ölçüm cihazına yürüdü.

Bayramiç sınırlarında kalan Kazdağları'nın 1500 metre yüksekliğindeki Dalak Suyu ve Tavşan Oyna Mevkileri arasına özel bir şirket tarafından kurulması planlanan RES için bir süre önce rüzgar ölçüm cihazı dikildi.

Tribünler için ağaç katliamı yapılacağından endişe eden çevreciler, ölçüm cihazı dikilirken bile 2 dönüm alanda onlarca köknar ve kayın ağacının kesilmesine tepki gösterdi.

Çanakkale Çevre Platformu eski Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Kazdağları'nın en bakir ormanlarının bulunduğu, bitki çeşitliliğinin en verimli olduğu bölgede RES kurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

RES'lerin bozkırlar yerine Kazdağları'nın en görkemli ağaçlarının bulunduğu bölgeye dikilmesinin uygun olmadığına dikkati çeken Nalbant, "Bu projeden en kısa zamanda vazgeçilmelidir. Bu bir uyarıdır. Eğer, RES kurmakta ısrar edilirse tüm Türkiye'deki çevrecilerle burada etkinlik yapmayı düşünüyoruz" dedi.