Erzurum'da arkadaşları ile gittiği arazide av tüfeği ile atış yapmak isterken kazara kendisini vurduğu iddia edilen araştırma görevlisi 35 yaşındaki Dr. Elif Gölveren vefat etti. Gölveren'in olay anında yanında bulunan 2 arkadaşı tutuklandı.

Olay, dün akşam Yakutiye ilçesi Dadaşköy yol ayrımı havaalanı istikametindeki boş bir arazide meydana geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Elif Gölveren ile arkadaşları M.G.U. ve A.U., av tüfeği ile atış yapmak için araziye gitti. Burada iddiaya göre kazara kendini göğsünden vuran Gölveren, ağır yaralandı.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Gölveren, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gölveren'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak görev yapan M.G.U. ile serbest veteriner hekim A.U., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği çift, çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'TÜFEĞİ KURARKEN KENDİSİNİ VURDU'

Çiftin emniyetteki ifadelerinde Elif’in kendini vurduğunu iddia ettikleri öğrenildi. Terminal caddesinde buluşarak atış yapmaya gittiklerini söyleyen çift, şişeleri dizerek atış yaptıklarını, Elif’in havalı tüfeği kurarken kendisini göğsünden vurduğunu söyledikleri belirtildi.

Elif Gölveren'in ise yarın Erzurum’un Aşkale ilçesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.