Kaz Dağları’ndaki ağaç kesimiyle tepki çeken Kanadalı Alamos Gold şirketinin Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik’in genel müdürü Ahmet Şentürk’ün görevine 31 Mayıs itibariyle son verildi.

Sözcü’den Çiğdem Toker’in yazısına göre Şentürk geçen yıl kasım ayında, iki yıllığına yönetim kurulu üyesi, bir yıllığına da başkanvekili olarak seçilmişti, ancak koltukta sadece altı ay kalabildi.

"Şentürk, geçen yıl kasım ayında, 2 yıllığına yönetim kurulu üyesi, bir yıllığına da başkanvekili olarak seçilmişti (Şentürk'ün tahkim kararı öncesinde, Kirazlı'yla ilgili bazı açıklamaları epeyce tartışılmıştı.) Bu koltukta sadece 6 ay kalabilen Şentürk'ü aradım. Görevinin neden bittiğini sordum" diyen Toker, "Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık" yanıtı aldığını aktardı.

Toker, son aylardaki tartışmaların bu ayrılık üzerindeki etkisi olup olmadığı yönündeki sorusuna Şentürk'ün, "Hayır, bu profesyonel bir karar" yanıtı verdiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Şentürk, mart ayındaki bir söyleşide Kaz Dağları'ndaki altın madenini çıkarmak için 30 yıl beklediklerini belirtmişti. Protestolar nedeniyle sürecin uzaması için "Üç-beş ay daha bekleriz sorun değil, Kaz Dağları'ndan hiçbir yere gitmiyoruz" ifadesini kullanan Şentürk, 'Su ve Vicdan Nöbeti'ni de şöyle değerlendirmişti:

“Su ve Vicdan Nöbeti vesaire falan filan. Herkes her şeyi yapma hakkına sahiptir. Gelir çadırını kurar. 400 gün mü ne beklediler. İstediği kadar beklesin, Herkesin gösteri yapma hakkı var. Konser verilebilir. Bunlara farklı anlamlar yüklemem. Biz madenciyiz, sabırlıyız. Bizim madenimiz 30 milyon yıl bekledi, 30 yıldır bekliyoruz madeni açmak için. Üç-beş ay daha bekleriz sorun değil.”