Muş'un Varto, Bulanık ve Erentepe belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek için bir araya gelen halka polis izin vermedi.

Bulanık Belediyesi hizmet binasını ablukaya alan polis, Muş Milletvekili Mensur Işık, il eşbaşkanı Aynur Sarıca ve ilçe eşbaşkanlarının aralarında bulunduğu çok sayıda HDP’linin açıklama yapmasına izin vermedi.

Polis, HDP’lilere valiliğin eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösterdi.

‘HESAP SORACAĞIZ’

Polisin engeli üzerine HDP’liler, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını atarak, parti binasına geçti. Polisler tarafından ablukaya alınan parti binasının girişinde açıklama yapan HDP’li vekil Mensur Işık, eşbaşkanların gözaltına alınması ve belediyelere kayyum atanmasını “iktidarın Kürt halkının iradesini tanımamak” olarak tanımladı.

Kayyumların Kürtlere ve demokrasiye düşmanlık olduğunu söyleyen Işık, “Bulanık, Varto ve Erentepe’ye atanan kayyum burada yaşayan halkların iradesini tanımamaktır. Biz de bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Bu kararları verenler suç işliyor. Önümüzdeki süreçlerde bu emri verenlerden, yerine getirenlerden ve bu işe alet olanlardan adil bir yargılamayla mahkemede hesap soracağız” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı