İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde, yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve benzeri çok sayıda suça karışan ve 28 Temmuz’da yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 kişi hakkındaki işlemler tamamlandı.

UYSALER VE KAYYIMIN YEĞENİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski kayyım Mustafa Yaman'ın yeğeni Yunus Emre Akça ile daha önce kadın bir belediye personelini fuhuşa zorladığı için cinsel saldırı suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve buna rağmen 7 aydır tutuklanmayan polis memuru Ercan Uysaler’in de tutuklandığı öğrenildi.

Uysaler’in, Çorum'da kaldığı evde gözaltına alındıktan sonra Mardin'e getirilerek, cinsel saldırı ve zimmet suçlaması ile tutuklandığı öğrenildi.

Yine, ismi öğrenilemeyen bir kişinin daha tutuklandığı ve bir kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi. 

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) İl Müdürü ve belediye iştiraki Kent A.Ş.’nin önceki kayyım döneminde Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Bulut, kayyım tarafından Kırsal Yollar Daire Başkanı yapılan ve hakkında 352 milyon TL değerinde usulsüzlük yaptığı tespit edilen Sinan Yıldırım ile belediye ile iş yapan 3 farklı firmanın birer yöneticisi de daha önce tutuklanmıştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı