Emniyet Müdürü olduğu sırada kayyım tarafından Siirt Belediyesi Başkan Yardımcılığı'na getirilen Kadir Yıldız’ın, kızını danışmanı olarak işe aldığı ortaya çıktı. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediyelerine atanan kayyımlar, batı kentlerinden getirdikleri bürokratları birden fazla maaşa bağlarken, verilen ihalelerde ise daha çok pazarlık ve doğrudan temin yöntemi seçiliyor.

Diyarbakır başta olmak üzeri bazı belediyelerde işten çıkarma yolunu tercih eden kayyımlar, işe alımlarda ise ya yakın akraba ya da “yandaş listeleri” tercih ediyor. 

Mayıs 2020’de herhangi bir gerekçe göstermeden 10 işçiyi işten çıkaran Siirt Belediyesi kayyımı, hiçbir duyuru yapmaksızın 6 kişiyi işe aldı.

Bunların arasında Siirt kayyımı Osman Bektaşoğlu’nun yardımcısı Kadir Yıldız’ın kızı İrem Yıldız da bulunuyor. 

HAZİRAN'DA İŞE ALINDI

Antalya’da 3'üncü sınıf emniyet müdürü görevini yürütürken 12 Temmuz 2018’de Siirt’e tayini çıkan Yıldız, Bektaşoğlu’nun Vali Ali Fuat Atik’in yerine 10 Haziran 2020’de kayyım olarak atanması ile birlikte belediye başkanı yardımcılığı görevine getirildi.

Yıldız, göreve başlar başlamaz ilan duyurusu yapılmadan 6 kişinin içinde kızı İrem Yıldız’ı da koyarak işe aldı.

Kızını Başkan yardımcısı danışmanı görevine getiren Yıldız’ın işe aldığı diğer 5 kişinin de AKP’ye yakın isimlerden oluştuğu öğrenildi.

Yıldız, Haziran 2020’den bu yana babasının danışmanı olarak görevini sürdürüyor.

KAYYIM ATAMASI

HDP’li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, 15 Mayıs 2020’de görevden alınarak yerlerine vali Osman Bektaşoğlu, kayyım olarak görevlendirildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’li Işık ve Turhan, aldıkları yüzde 48,36 oy ile eşbaşkanlığı kazanmıştı.