Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerine atanan “kayyım” rektör Melih Bulu’yu protesto etmek amacıyla başlatmış olduğu eylem 10’uncu gününde.

Eylemlerini kampüs içerisinde açtıkları çadırlara taşıyan öğrenciler, rektörlük binasının da bulunduğu Güney Kampüsü’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı açıklamada, sık sık “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek”  ve “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atıldı.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Okullarının 10 gündür polis ablukası altında olduğunu ve kampüslerinde sivil polislerin gezdiğini söyleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Nazlıcan Doğan, direnişlerini baskı altında devam ettirdiklerini dile getirdi.

Siyasi iktidarın yaptığı açıklamalarla dayanışmalarını bölmenin amaçlandığını kaydeden Doğan, “Ancak bilinsin ki öğrenciler de demokratik talepleri beraber yükselttiğimiz kampüs bileşenleri ve diğer üniversitelerde bizimle birlikte direnen öğrenci arkadaşlarımız taleplerinden vazgeçmeyecek” dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin de dalga dalga yayılan direnişlerine destek verdiğini hatırlatan Doğan, “Direniş dalga dalga tüm şehirlerde tüm üniversitelerde büyümeye ve direngenliği sürdürmeye devam edecek. Taleplerimiz muhatapları tarafından karşılana dek bu direniş dinmeyecek” mesajını verdi.

DİRENİŞLERİNİ ÇADIRLARA TAŞIDILAR

Aktif nöbet direnişlerini sürdürmek için “Kayyumluk” binası önünde çadır kurduklarını ifade eden Doğan, “Her gün 12.00-18.00 saatleri arasında direnişimizi sürdüreceğiz. Yalnız öğrencileri değil tüm okul bileşenlerini atanan rektör Melih Bulu istifa edene kadar sürdüreceğimiz direniş çadırına bekliyoruz. Bugünden itibaren hafta içi her gün saat 17.30’da nöbeti bitirdiğimizi polis ablukasına alınan kampüsümüzün kapısında belirteceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR KEZ DAHA TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER

“Taleplerimiz net. Ne imtiyaz ne de istisna istiyoruz” diyen Doğan, ilk günden beri dile getirdikleri talepleri şu şekilde sıraladı: “

“*Tepeden atanan Melih Bulu ve tüm kayyum rektörler acilen istifa etsin.

* Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.

* Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı