Derik Belediyesi’ne atanan kayyım, belediye yönetimi tarafından dar gelirli öğrencilere verilmesi kararlaştırılan bursu durdurdu.

Mehmet Kızmaz'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, öğrencilerden verilen bursu faiziyle geri isteyen kayyım, bursla “kamu zararı” oluştuğunu iddia etti. 31 Mart seçimlerinde yüzde 69 oy ile HDP’nin kazandığı ve 16 Kasım 2019’da kayyım atanan Mardin’in Derik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, öğrencilere yazı göndererek bursun durdurulduğunu ve verilen bursların da geri ödenmesini istedi.

Kayyım atandıktan 13 gün sonra İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği iki görevli tarafından hazırlanan denetim raporuna atıf yapılan kararda, “Öğrencilere toplam 5 bin 600 TL ödeme yapılarak kamu zararı oluşmuştur. Miktarı faiziyle birlikte belediye hesabına 1 ay içinde yatırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda gerekli yasal işlemler başlatılacaktır” denildi.

İki aylık burs karşılığı aldığı 400 TL geri istenen Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden Ömer Erol, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için burs aldığını belirterek “Kayyım atanır atanmaz bursu iptal ettiler. Arkadaşlarımızla, ‘Bari geri de almasınlar’ diye şakasını yaptık. Ama gerçek oldu. Öğrencilerin bir aylık aldığı bursun tümü kayyımın bir günlük harcaması bile yapmıyordur. Sanki zorla alıyormuşuz gibi göstermişler ve geri istiyorlar. Ya mezun olduktan sonra böyle bir işsizlik ortamında isteseydiler? Ucuz kurtuldum” dedi.

DİYARBAKIR’DA PARTİLİ VALİ

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AKP’nin il, ilçe, gençlik ve kadın kolları ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıya başkanlık etti. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyım olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun AKP İl Başkanı Ömer Serdar Budak’la birlikte başkanlık ettiği toplantı, video konferans ile gerçekleştirdi.

Toplantı büyükşehir belediyesinin resmi Twitter hesabından da duyuruldu. Toplantıya ayrıca HDP’li Zeyyat Ceylan yerine atanan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı. Toplantının içeriği ile ilgili bilgi verilmedi.