KAYSERİ’de 3 yıl önce Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için evden çıktıktan sonra kaybolan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde toprağa gömülü olarak bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Yozgat ili Çayıralan İlçesi’nde yapılan kazı çalışmasında kayıp çocuklar Türkan Ay, Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin kardeşlere ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarının bulunduğunu bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kayseri’nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı’nda, 01 Kasım 2011 doğumlu Türkan Ay, 11 Ocak 2002 doğumlu Ahmet Tuna Tekin ve 22 Eylül 2003 doğumlu Dilruba Tekin kardeşlerin, evlerinden şeker toplamak için ayrıldığı ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Çocukların bulunabilmesi ve olayın aydınlatılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Kayseri’de bu olayla ilgili görev yapmak üzere çeşitli tarihlerde ve en son 12 Kasım 2010 tarihinde, bir daire başkan yardımcısı başkanlığında sekiz personel ile özel ekip oluşturulduğu ve dört aylık çalışma sonucunda olayın aydınlatıldığı vurgulandı.

Olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde U.V.G isimli şahsın yakalandığı ve sorgusunda çocukları öldürerek Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü söylediği bildirildi.

Şüpheli şahsın avukat nezaretinde alınan ifadesinde; "Olay tarihinde evde yalnız bulunduğu esnada çocukların şeker toplamak maksadıyla evine geldiklerini, çocukları içeri alarak farklı odalarda ağızlarını bağladığını, Türkan Ay isimli çocuğa tecavüz ettikten sonra bıçakla öldürdüğünü, diğer iki çocuğu da boğarak öldürdüğünü ve kiraladığı oto ile cesetleri götürdüğü Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü" söylediği belirtildi.

Yozgat ili Çayıralan ilçesi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan yer gösterme ve kazı çalışmasında kayıp çocuklar Ay ve Tekin kardeşlere ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarının bulunduğu ve soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

AİLE İSYAN EDİYOR

Kayseri’nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı’nda şeker toplarken kaybolan ve cesetlerinin bulunduğu belirtilen çocuklardan Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay’dan kimlik tespiti için kan örneği alındı.

Ramazan Bayramı’nda şeker toplamaya çıkan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay’a ait cesetlerin bulunduğu haberini televizyondan öğrenen Ay ailesi, büyük üzüntü yaşadı.

Kayıp çocukların en büyüğü Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimlik tespiti için kendisinden kan örneği alındığını söyledi. Ay, şu bilgileri verdi: "Çocukların cesetlerinin bulunduğu haberlerini görümcem televizyondan duymuş ve beni aradı. Daha önceki asılsız ihbarlar gibi zannettim. Daha sonra, bende numaraları olan polisleri aradım. Bana (başınız sağolsun) dediler. Emniyete gittim. Kimlik tespiti için benden kan örneği aldılar. Sonuç belli oldu herhalde ki bana (başın sağolsun) dediler." Baba İbrahim Ay da, olayla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek tepi gösterdi.

Evlerinin önüne gelen polis ekiplerini kendilerine baş sağlığı dilediğini belirten Ay, "Polis evimin önüne gelip, bana baş sağlığı diliyor. Ama, benim bir şeyden haberim yok. Birisi gelip de bize ne olup ne bittiğini anlatmadı? Çocuğumun öldürüldüğünü gazetecilerden mi öğrenmeliydim? Emniyetten bize bir açıklama yapan olmadı. Çocuğumu kim öldürmüş? Niye öldürmüş? bilmiyoruz. Çocuğumu yurt dışında aradıklarını söylediler. Burnumuzun dibindeki Kayseri ve Yozgat’ı niye görmemişler" diye konuştu.

-CESETLERİN KİMLİĞİ-

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 1,5 yıldır aranan çocukların cesetlerinin bulunduğunu doğruladı. Bulunan cesetlerin büyük ihtimalle kayıp çocuklar Ahmet Tuna, kardeşi Dilruba Tekin ve arkadaşları Türkan Ay’a ait olduğunu ifade eden yetkililer, olayla ilgili basın açıklaması yapılacağını kaydetti.

Kayseri’nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009’da Ramazan Bayramı’nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.

Polis ekiplerince Talas ilçesinde ve Kayseri kent merkeziyle çevre ilçelerde, jandarma ekiplerince de açık arazilerde yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.

Çocukların kaybolmasıyla ilgili yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan bir kişinin ifadeleri doğrultusunda Yozgat’ın Çayıralan ilçesi yakınlarında kazı yapılmıştı.

Milliyet