Ekolojik tarımı yaygınlaştırmak üreticiyi örgütlemek, teşvik etmek, pazarlama sorununu çözmek ve paralelinde tüketiciyi bilinçlendirmeyi gerektiriyor. Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yürüttüğü organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında üretime başlayan üreticilerin ürünlerinin pazarlanması için gelinen noktalardan biri de Kayseri Kocasinan Belediyesi ortaklığı ile yeni bir %100 Ekolojik Pazar kurulması oldu.

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı, Buğday Derneği’nin yerel yönetimlerle kurduğu %100 Ekolojik Pazarların sekizinci halkası olarak 21 Temmuz 2013 Pazar günü Kayseri Kocasinan Erciyesevler’de açılıyor.

Buğday Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği destek ve danışmanlığında Erciyesevler semt pazarında açılacak Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı, bu yıl Temmuz - Ekim tarihleri arasında kurulacak. Arz ve talep durumuna göre 2014'te pazarın sürekli açık kalıp kalmayacağı proje ortaklarınca değerlendirilecek.

BUĞDAY DERNEĞİ %100 EKOLOJİK PAZARLARI

Buğday Derneği hali hazırda 4’ü İstanbul’da, Konya-Meram’da ve Seferihisar’da olmak üzere yerel yönetimler işbirliği ile her hafta altı %100 Ekolojik Pazar kuruyor. Balıkesir Burhaniye’de ise ağustos, eylül ve ekim aylarında kurulan mevsimlik bir %100 Ekolojik Pazar bulunuyor. (Atlas)