Bünyesinde 20 şirket, 1 vakıf, 1 dernek barındıran Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e kayyum ataması yapıldı. Polis ekiplerinin atama için, yetkilendirilen görevlilerle birlikte holdingin İstanbul Üsküdar'daki binasına gideceği bildirildi.

Kaynak Holding'e kayyum ataması yapıldı. 'Paralel yapı' iddialarıyla ilgili olarak geçen yıl ve bu yılın Eylül aylarında operasyon yapılan holdingdeki birçok belgeye el konulmuştu.

Habertürk gazetesinden Nihat Uludağ'ın haberine göre, belgelere el konulmasının gerekçesi "terör örgütüne FİNANS sağlamak, firmaların kurucu ve eski ortakları ile şimdiki ortakları ve yöneticilerinin mal varlıklarının inceleme altına alınması" olarak bildirilmişti. Holding yetkilileri, yapılan operasyonların vergi incelemesi olduğunu açıklamıştı.

1979 yılında kurulan Kaynak Holding bünyesinde, eğitim, yayıncılık, kargo, gıda, turizm ve bilişim sektöründeki şirketler bulunuyor. Yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 100 aktif marka ile 23 ayrı şirket barındırıyor. Holding bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketler bulunuyor.