Malezya, 239 yolcusuyla birlikte kaybolan uçağın yok olma nedeninin belki de hiçbir zaman çözülemeyeceğini söyledi.

Başbakan Necip Rezak arama çalışmaları ile ilgili Avustralya'ya giderken emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada soruşturmanın uzun süre devam edebileceği söylendi.

Avustralya'da arama çalışmalarının üssü olan Perth kentine bu akşam varacak olan Başbakan Rezak, Avustralya Başbakanı Tony Abbot ve çalışmaları yürüten koordinasyon merkezi başkanı ile görüşecek.

Malezya emniyet müdürü Halit Ebu Bekir soruşturmanın çok uzun süre devam edebileceğini vurgulayarak "Bunun sonunda gerçek nedeni hiç öğrenemeyebiliriz de." dedi.

Ebu Bekir, pilot ve hosteslerin yakınları ile 170 görüşme yapıldığını, sabotaj ihtimali bakımından uçakta verilen yemeklerin ve kargonun bile incelendiğini belirtti.

SORUŞTURMA YOLCULARI 'AKLADI'

Malezya Bernama haber ajansı, soruşturmada polisin uçak kaçırma, sabotaj, psikolojik ve kişisel sorunlar kategorileri bakımından tüm yolcuları tek tek inceleyerek "akladığını" ifade etti.

221 bin km karelik bir alanı kapsayan arama çalışmaları bugün kötü hava şartları nedeniyle aksadı.

Hint Okyanusu'nun güneyinde devam eden arama çalışmalarına 10 uçak, 9 gemi ve bir denizaltı katılıyor.

Malezya Hava Yolları'nın uçağı 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken 239 yolcusuyla birlikte kaybolmuştu.

Son günlerde deniz yüzeyinde çok sayıda cisim tespit edilmesine rağmen hiçbirinin kayıp uçağa ait olmadığı düşünülüyor.

Yetkililer uydu verilerine göre uçağın güney Hint Okyanusu'na düştüğüne inanıyor.

Yeterince bilgi verilmediğinden şikayet eden ve uçağın düştüğüne dair kanıt isteyen kayıp uçaktaki yolcuların yakınları için Kuala Lumpur'da basına kapalı bir toplantı düzenleniyor. (BBC Türkçe)