Kendisinden haber alınamayan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin cesedi bulundu. 

Ailenin başvurusu üzerine harekete geçen polis ekipleri, kadının çantasının Samatya Sahili’nde bulunması üzerine denizde arama çalışması yaptı. Samatya açıklarında 20 yaşındaki Ünli’nin cesedine ulaşıldı.

Twitter hesabı incelenen Ünli’nin maddi sıkıntıları olduğunu dile getirdiği ve depresyona girdiği görüldü.

 ‘BİR LİRAYA KARNIMI DOYURABİLİR MİYİM?’

İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilere indirimli yemek hakkının bir öğüne düşürülmesi üzerine 20 yaşındaki öğrencinin “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter? Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımları da sosyal medyada gündem oldu.

Ünli, soru sorma platformu Curious Cat’de kendisine “Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?” sorusuna ise “kibele1903” mahlasıyla “KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) borcumu öderim” cevabını vermiş.

Ünli’nin sosyal medya hesabında, yeni yılda bir iş dilediği ve majör depresyon nedeniyle hastanede yattığı bilgileri de yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ünli’nin ölümüyle ilgili tweet attı. Yavaş, “Hayatın üzerine yıktığı zorluklara dayanamayan gencecik bir yürek yaşamına son verdi. #SibelÜnli kızımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Suni gündemlerden kurtulup insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir Türkiye için el ele vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

AHBAP BURS HESABI AÇACAK

Haluk Levent’in genel başkanı olduğu AHBAP yardımlaşma platformu 50 kişilik burs hesabı açacağını duyurdu. Levent, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yazıyorsunuz görüyorum çok üzüldüm #SibelÜnli için! Bu öğrenciler için ‘Ahbap olarak ne yapabiliriz?’ diye düşündüm Ahbap yönetimi ile görüştüm. Pazartesi açıklanacak 50 kişilik aylık 300 tl bursu 100 kişiye çıkarma kararı aldık.. Umarım gelecek yıl 500 olur sonra 5 bin olur” dedi.