Mardin'in Dargeçit ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada, 1 sivil ile birlikte hayatını kaybeden 3 PKK’li arasında yer alan isimlerden biri de Osman Karadeniz oldu. Aslında Osman Karadeniz, herkesin akıbetini merak ettiği 'kayıp asker' idi.

Dicle Haber Ajansı, “'Kayıp asker' Osman Karadeniz neden dağa çıktı?” başlıklı haberinde, Karadeniz’in kısa portresini ve dağa çıkma nedenlerini ele aldı.

Haberde, Karadeniz’in yaşam öyküsü kısaca şöyle özetlendi:

“DÖVÜLDÜ, SÜRGÜN EDİLDİ”

Diyarbakır'ın Eğil ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Karadeniz, zorunlu askerlik yapmak üzere gönderildiği İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda, 5 Haziran günü Diyarbakır'da düzenlenen mitinge yönelik bombalı saldırıyı Tv'de izlediği sırada gösterdiği tepki üzerine, diğer askerlerce önce dövülmüş, ardından ise Denizli'ye sürgün edilmişti.

“Sürgün edilmesi sonrası ortadan kaybolan ve 11 Haziran'dan bu yana kendisinden haber alınamayan Karadeniz'in yaşadığı bu olay sonrası HPG'ye katıldığı, Dargeçit'te yaşanan çatışmada öldürülmesiyle ortaya çıktı.”

"KÜRT GENÇLERİ NEDEN DAĞA ÇIKIYOR" SORUSU

Haberde, Karadeniz’in hikayesinin “aslında Kürtlerin yaşadığı trajedilerin ve hikayesinin de özeti niteliğinde olduğu” belirtilirken, bunun aynı zamanda "Kürt gençleri neden dağa çıkıyor?" sorusunun da yanıtlarından biri olduğuna dikkat çekildi.