Beyoğlu’nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra (33)’nın cesedi Cankurtaran surlar mevkiinde dehlizin içinde bulundu. Polisin ilk yaptığı inlemede Sierra’nın bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul polisi bin kamera kaydını incelemiş ve genç kadının girdiği tüm sokaklar ve gezdiği alışveriş merkezleri saptanmıştı.

Sarayburnu'nda surların dibinde bulunan kadın cesedinin, 12 gündür kayıp olan ve bulunması için geniş çaplı çalışma yürütülen ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu öğrenildi. Fatih'te bulunan cesedinin üzerinden kendisine ait sürücü belgesi çıktı.

Sierra'nın başka bir yerde öldürülüp olay yerine taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Cankurtan'dan 9 kişi ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Cesetin bulunmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen bir kadın ifade verdi. Emniyetteki ifadesinde isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, Salı gecesi kardeşine yemeğe gittiğini dönüşte ise saat 23.00 ile 23.30 sularında orta yaşlı bir sürecinin surların dibinde otomobilin arka koltuğundan bir şey sokup çıkardığını söyledi. İddialara göre kadın, otomobilin arka tarafında o anda bir el gördü.

İFADE NEDEN ŞİMDİ?

Neden Salı günü polise gelmediğinin sorulması üzerine ise, "Kızım engel oldu. Arabayı da ben kullandığım için 'Anne yanlış görmüşsündür' dedi plakayı da alamadım. Amerikalı kadının cesedinin bulunduğunu basından öğrenince gelip ifade verdim" diye konuştu.

TEŞHİS EDİLDİ

Sarai Sierra'nın cesedi, kocası Steven Sierra'nın teşhisinin ardından Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemede 21 Ocak günü kaybolan Sierra'nın üzerinde o gün giydiği kıyafetlerinin bulunduğu belirtildi.