Gazeteci Barış Soydan, 'Ankara'da konuşulan iki iddia' olduğunu belirterek, Merkez Bankası rezervlerinden satıldığı öne sürülen 128 milyar dolara ilişkin kamera kayıtlarını gündeme getirdi.

Halk TV yazarı Barış Soydan, bugünkü '128 milyar doların video kayıtları çıkar mı?' başlıklı yazısında, ekonomiye ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan iki iddiaya köşesinde yer verdi. Soydan, ekonomi kaynaklarına dayandırdığı bu iddialardan ilkinin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeniden ekonomi yönetiminde görev üstlenmesiyle ilgili olduğunu belirtti ve şu kulisi aktardı: "Albayrak’ın kısa süre önce yayınladığı kitabın da buna yönelik bir hamle olduğu belirtiliyor... Kitabın ardından CHP’ye açılan davada mahkemenin kararı geldi. Başta Sabah olmak üzere iktidara yakın medyada bu kararın da 'köpürtüldüğünü' görüyoruz. İddiaya göre Albayrak’ın ekonomi yönetimine dönüşü konusu kuvveden fiile çıkmak üzere. Yani eli kulağında. Bu iddiayı ortaya atanlara göre 128 milyar dolarla ilgili mahkeme kararı, olası bir görevlendirmede gündeme gelebilecek iddiaları şimdiden bastırma harekatı."

Soydan, Ankara'da konuşulan ikinci iddianın ise Merkez Bankası'nın satıldığı belirtilen 128 milyar dolarına ilişkin olduğunu anlatarak, şunları yazdı:

“Ankara’da konuşulan iki iddia var demiştim. İkinci iddia daha ilginç. Muhalefetin, seçim öncesinde 128 milyar dolara dair yeni ayrıntılar açıklayacağı söyleniyor. 2019 ve 2020 yıllarında Merkez Bankası rezervlerinden satışın kamu bankaları aracılığıyla yapıldığı biliniyor. İddiaya göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri bu konuda konuşmak istiyorlar. Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor.