Çarşı Davası ile birleştirilerek üçüncü kez açılan Gezi Davası'nın ikinci duruşması 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 52 kişinin yargılandığı davada önceki duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlanarak "Duruşmalara katılmam ve savunma yapmam anlamsız" diyen Kavala, bu duruşmaya katılmadı. Mahkeme oy çokluğuyla Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme başkanı ve diğer üye hakimin aksine, Osman Kavala’nın tahliyesi için oy veren üye hakim Kürşat Bekdaş, gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

Sanığın savunmasının alınmış olması, delillerin toplanmış olması, dosya kapsamı, delil durumu, dosyanın geldiği aşama, bu aşamadan sonra sanığın delil karartma ihtimalinin olmaması, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, tutukluluğun bir tedbir oluşu, tutuklulukta istenen amaca adli kontrol tedbirlerinden bir veya birkaçının uygulanması ile ulaşılabileceği, değerlendirilerek sanığın duruma göre ölçülü olmayan tutukluluğun devamı yönündeki çoğunluğun görüşüne katılmayarak, sanığa uygulanacak ölçülü bir veya birkaç adli kontrol tedbiri ile tahliyesi görüşü ve kanaatindeyim.