Kırklareli'de S.A., hakkında uzaklaştırma kararı olan evli olduğu Zeynel Abidin Aktaş tarafından iki gün önce katledildi. S.A., memleketi Van'da toprağa verilirken Kardeşi Abdullah Görer, ablasının 25 yıldır şiddete maruz kaldığını ve bu sebeple iki kez düşük yaptığını söyledi. 

KIZI BALKONDAN ATLADI

Kırklareli'de Akalar Mahallesi Namazgah Caddesi'ndeki bir apartmanın ikinci katında yaşayan S.A., iki gün önce hakkında uzaklaştırma kararı bulunan evli olduğu Zeynel Abidin Akbaş, tarafından ateşli silahla vuruldu. Sesleri duyanlar, durumu polise haber verdi. İtfaiyenin yardımıyla eve giren ekipler, S.A.'yı mutfakta yaralanmış halde buldu. Olay anında evin balkonundan atlayan kızları M.A.'ya ise apartmanın önünde ilk müdahalesi yapıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından anne S.A., ve kızı Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. S.A., buradaki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, vücudunda kırıkları olan kızı tedaviye alındı.

Olayın ardından bölgeden koşarak kaçmaya çalışan Zeynel Abidin Akbaş, polis ekiplerince yakalandı. Otopsisi tamamlanan S.A.'nın cenazesi  dün Van'ın Erciş İlçesi Çimen Mahallesi'ndeki ailesine teslim edildi. Çimen Mahallesi'ne getirilen Akbaş'ın cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi. 

'EN BÜYÜK CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ YOKSA KADIN CİNAYETLERİ BİTMEZ'

S.A.'nın kardeşi Abdullah Görer, ablasının 25 yıldır işkence yaşadığını belirtti. Görer, "Ablam, bu caninin işkenceleri ile yaşadı. Defalarca mahkemelere düştüler ama aile büyükleri toplanıp ailesi dağılmasın diye barıştırdı. Biz böylesine bir canilik yapacağını bilemedik. Ablam yine bu caninin işkenceleri sonucu daha önce iki çocuğunu düşürdü ve bunlar hastane kayıtlarında mevcuttur" dedi.

Abdullah Görer, son üç aydır durumun ciddileştiğini ve ablasının kendilerine "Bu insan beni öldürecek" dediğini anlattı. Olay esnasında evin balkonundan atlayan kaçmaya çalışan ve bu sırada ağır yaralandığı için Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren yeğeni  M.A. ile ilgili de bilgi veren Görer, şunları kaydetti: "Yeğenim balkondan atlayarak kaçmaya çalışmış. Eğer yeğenim kaçmasa onu da öldürecekmiş. İkinci kattan atlayan yeğenimin birçok yerinde kırık var ve hayati tehlikesi devam ediyor. Devlet buna bir ay uzaklaştırma vermesine rağmen bu cani gelip ablamı evinde katletti. Ablamla en son 15 gün önce görüştüm ve bana 'Bu cani beni öldürecek' demişti. Biz bu caninin en büyük cezayı almasını istiyoruz. Yoksa bu kadın cinayetleri asla bitmez. Bugün akrabalarımızla birlikte cenazemizi alıp köyümüze getirip aile mezarlığına defnettik."