Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden,  İnşaat- İş Yönetim Kurulu üyesi Tekin Aslan’ı eşi Nebahat ve 25 yıllık dostu Fuat Başoğlu,  Aslan’ı anlattı.

Anıl Yurdakul’un Birgün’de yer alan haberine göre Tekin Aslan’ın eşi Nebahat Aslan, Ankara’da yaşamını yitirenlerin yakınlara bağlanacak maaşlara tepki göstererek “Katillerin parasını istemeyiz, muhtaç değiliz” diyerek başladı söze. Kocasının iş disiplinini, devrimci ahlakından geldiğini söyledi. Patlama haberini aldıklarında, sürekli aradıklarını ancak telefonu açmayınca çevredekilere yardıma koştuğunu kan bulmaya çalıştığını düşündük. Öleceği aklımıza gelmedi” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT İŞ SÜRECİ

Konu mücadelesine geldiğinde şunları söyledi Aslan: “Tekin’in en büyük hayali inşaat işçileri için sendika kurmaktı. Hayali gerçekleştikten sonra evde duramaz oldu. Eleman çalıştırırdı; fakat elemanından çok çalışır, üstelik eyleme götürdüğünde yevmiye yazardı.

Tekin, ölmek isteyeceği şekilde öldü. Mücadelenin içinde hak ettiği bir şekilde uğurlandı. Her gittiği mücadelede ölüme hazır, hiç ölmeyecek gibi de geleceğe dönük dünya hakları adına emek adına kendi hayalleri vardı..”

ÇOK ÇALIŞIRDI

Tekin Aslan’ın 25 yıllık dostu, Fuat Başoğlu’na geliyor sıra... Dile kolay 25 yıl... Anlatmakla bitmeyecek bir dolu hikâye... Başoğlu, Tekin Aslan’ın vicdanlı yapısından ve çalışkanlığından bahsediyor: “ Hep çalışırdı, deli gibi çalışırdı. Sabah 8’de evde göremezdin, Tekin’in hep işi vardır gider çalışır. Saat 2’de Taksim’de eylem olsun gider. Sultanahmet’te bir iş bulur öğlene kadar o işi yapar 2’de de Taksim’e gider. Eyleme göre işini ayarlardı. Soma için insanları örgütledi götürdü, bir de orda Berkin Elvan futbol turnuvası düzenledi. Enerjisi bitmeyen hep çalışan biriydi.”dedi.