Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katar krizinin Suriye'deki çözüm sürecini olumsuz etkileyebileceğini savunan Lavrentyev, "Körfez ülkeleri arasındaki cepheleşme, Suriye'de çözüm üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Zira karşıt gruplar arasındaki durum giderek radikalleşiyor" dedi.

Aleksandr Lavrentyev, Türkiye, Rusya ve İran'ın garantör ülke olarak yer aldığı Astana görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Suriyeli silahlı muhalefetinin çatışmaları durdurma konusunda giderek daha istekli hale geldiğini savunan Lavrentyev, yaşanan ateşkes ihlallerinin çoğunun provokasyon olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Lavrentyev, Rusya'nın diğer Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine Suriye'deki gerilimi azaltma bölgelerinin izlenmesi için asker gönderme imkanını gözden geçirme çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Lavrentyev, Kazakistan yönetiminin bu yönde bir karar alması halinde Rusya'nın bundan memnuniyet duyacağının altını çizdi.

(Kaynak: Sputnik)