Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kars’ta yerel seçimleri kazandı.

Kars Belediye Eşbaşkanlığına seçilen Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, yerel seçim sonuçlarına dair açıklamada bulundular.

Eşbaşkanlar, seçim kampanyasında sık sık dile getirdikleri katılımcı belediyecilik anlayışının altını çizerek sözlerinin arkasında olduklarını yinelediler.

Eşbaşkan Şevin Alaca, yönetime Kars halkının katılacağını ifade ederek,“Sandık kurulu üyelerimiz sandıklarımıza sahip çıkarak halkımızın sandıklara yansıyan iradesini çıkarmayı başardılar. Emeği geçen herkese, tüm Kars halkına, Kars’ın tüm renklerine teşekkür ediyoruz. Bu zafer hepimizin birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz” dedi.

Kars halkına çağrıda bulunan Eşbaşkan Ayhan Bilgen, Kars’ın çözülmesi gereken acil sorunlarının olduğunu ifade ederek, şehri halkla birlikte yöneteceklerini vurguladı.

Bilgen, “Seçim yarışını dün akşam itibariyle bitirdik. Bundan sonra hizmet yarışı var. Dolayısıyla hiçbir parti fanatizmine girmeden, küçük hesaplar içerisine girmeden Kars için yapılması gereken ne varsa halkın taleplerini ve beklentilerini karşılama sorumluluğumuz var.  Kim küçük hesaplarla hareket ederse o taktirde de bir sonraki seçimde halka bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Biz diğer partileri dışlayan bir yaklaşımın içine girersek biz bunların hesabını veririz. Diğer partiler partizanca yaklaşır ve bizim olumlu adımlarımızı desteklemezse karşı dururlarsa halka bunun hesabını verirler. Sonuçta bu halk hizmet istiyor, hizmet bekliyor bu şehrin acil ihtiyaçları var. Biz asla partizan bir ayrımcılık içine girmeyeceğiz diğer partilerden de aynı anlayışı aynı olgunluğu bekliyoruz” dedi.

Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

Bu başarıyı bize sunan Kars halkına teşekkür ediyoruz. Seçime katılan tüm partilere, adaylarına, meclis üyesi seçilen ve seçilmeyen herkese tebriklerimizi iletiyoruz. Sonuç bir yarıştır, demokrasi mücadelesidir. Halk tercih yapar önemli olan şehri birlikte yönetmektir.

Seçim kampanyasının başından beri bu şehrin sadece bir aday tarafından ya da parti tarafından değil halk tarafından yönetilmesi gerektiğini belirttik. Bugün de bu şehirde bir seferberliğe ihtiyaç var el ele vermeye hep birlikte şehri içerinde bulunduğu durumdan çıkartmaya ihtiyaç var. Dolayısıyla seçim sonuçlarına göre, seçilen 3 kontenjan meclis üyemiz, 8 belediye meclis üyemiz, 2 il genel meclis üyemiz ve diğer partilerden seçilen meclis üyeleri ile birlikte şehrin çıkarı için birlikte çalışacağız.

Seçim yarışını dün akşam itibariyle bitirdik. Bundan sonra hizmet yarışı var. Dolayısıyla hiçbir parti fanatizmine girmeden, küçük hesaplar içerisine girmeden Kars için yapılması gereken ne varsa halkın taleplerini ve beklentilerini karşılama sorumluluğumuz var.  Kim küçük hesaplarla hareket ederse o taktirde de bir sonraki seçimde halka bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Biz diğer partileri dışlayan bir yaklaşımın içine girersek biz bunların hesabını veririz. Diğer partiler partizanca yaklaşır ve bizim olumlu adımlarımızı desteklemezse karşı dururlarsa halka bunun hesabını verirler. Sonuçta bu halk hizmet istiyor, hizmet bekliyor bu şehrin acil ihtiyaçları var. Biz asla partizan bir ayrımcılık içine girmeyeceğiz diğer partilerden de aynı anlayışı aynı olgunluğu bekliyoruz.

Seçim kampanyası boyunca siyasetçilerin ve yöneticilerin denetlenmesi gerektiğini, hesap vermesi gerektiğini, şeffaf davranması gerektiğini, katılımcı davranması gerektiğini (STK, muhtar, dernek,mahalle halkı) söylemiştik. Bugün de aynı noktadayız. Karslılar nasıl bu yönetim modelini tercih ettiyse bu çalışma biçimini desteklediyse bundan sonra da gereğini yapacaktır.