Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. Fethullah Gülen ile birlikte 16 sanığın yargılandığı davada 5 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Mart Salı günü görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Vehbi Kürşat Akalın, Şahin Söğüt, Ramazan Yücel, Hüseyin Kötüce ve tutuksuz sanıklar katıldı. Diğer tutuklu sanıklar ise bulundukları cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.

Saat 16:00’da ara verilen duruşmada, mahkeme heyeti kararını 16:30’da açıkladı.

Davada öncelikle beraatlar okundu. Buna göre, sanıklardan Doğukan Söylemez, Kadir Şamlı, Oğuzhan Öztürk, Bilal Dereli, Abdulsamet Kekeç ve Sefa Kurnaz beraat etti.

5 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI a

Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ‘örgüt abisi’ olduğu belirtilen Şahin Söğüt, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ise ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.

Büyükelçi Karlov'a yönelik suikast talimatını Altıntaş'a ilettiği belirlenen Salih Yılmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karlov suikastı davasında aralarında Fethullah Gülen ile Emrullah Uslu'nun bulunduğu firari 9 sanığın dosyalarının ise ayrılmasına hükmedildi.