Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

BirGün’ün aktardığına, roketlerin YPG/PKK mensupları tarafından atıldığı öne sürüldü.

Roket saldırıları nedeniyle yaralıların olduğu öğrenildi.

Atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Saldırının ardından alev alan tır, bölgedeki itfaiye ekiplerince söndürüldü.

3 CAN KAYBI, 10 YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış'taki saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün tam öğlen üzeri yine sınır ötesinden bir havan atıldı. Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ve ardından bunların yerleşim yerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız vardı ve onlar hastaneye intikal ettirildiler" dedi.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan bir tanesi de çocuk, bir tanesi öğretmen, yerleşim yerine isabet eden havan sonucunda bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımız var. Onlar da hastanelerde tedavilerini devam ediyorlar."

Bakan Mahmur Özer ise yaptığı açıklamada, "Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne isabet roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yaratmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulu'nun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi" ifadelerini kullandı.

"Sayın Bakan'ımızın bahsettiği 3 tane şehidimiz var, 10 tane yaralımız var" diyen Özer, "Şehitlerimizden birisi sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.