Karın ağrısı göğüs kafesinin altından leğen kemiklerinin olduğu yere kadar olan ağrı olarak tanımlanır. Karın ağrısı batında olan organlardan kaynaklandığı gibi yansıyan ağrı da olabilir. Bitkisel çözüm isterseniz sitede uygulayabileceğiniz kür ve çay tariflerini alabilirsiniz. Demleme çay yapılması bitkilerin yararlarını kaybetmemesini sağlar. Sıcak su üzerine atılarak ağzı kapalı olarak demleme yapılmalıdır.

Neden Karın Ağrısı Olur?

Karın ağrısı bazen basit bir nedenden dolayı olduğu gibi bezende ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. İshal, besin zehirlenmesi, adet ağrısı, böbrek taşı, bazı kan hastalıkları, kalp krizi, ağır metal zehirlenmeleri gibi birçok nedenden dolayı karın ağrısı görülür. Peki, karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı tedavisi öncesinde gerekli olan her tetkik yapılmalıdır. Bazı görüntüleme yöntemleriyle karın bölgesi değerlendirilmelidir.

Nasıl Geçer?

Karın ağrısı için ağrı kesici almak doğru olmaz. Bazen apandisit olduğu zamanlarda ağrının şeklinden tanı konduğu için gelişigüzel ağrı kesici alınmamalıdır. Karın ağrısı bazen kramp şeklinde bazen de zonklayıcı tarzda olabilir. Şiddetli karın ağrısı iç organlarda olan kistlere bağlı olabilir. Karın ağrısı nesne olmuşsa ona göre tedavi uygulanmalıdır. Adet ağrısından kaynaklıysa ağrı kesici ile geçerken bar olan bir tümörden kaynaklıysa acil cerrahi gerekebilir.

Doğal Tedavi Yöntemleri

Karın ağrısı tedavisinde bazı bitkiler çay şeklinde yapılarak tüketilebilir. Karın ağrısına ne iyi gelir? Anason, tarçın, zencefil, nane, limon karın ağrısı için kullanılan bazı bitkilerdir. Sıcak suyun içine bir kaç adet tarçın çubuğu atarak tarçın çayı yapabilirsiniz. Hem güzel kokusu hem de güzel aroması ile içimi çok yumuşaktır. Zencefili çay olarak ve pastalarda tüketebilirsiniz. Halk arasında en yaygın kullanılan nane limon çayı hemen hemen her derde deva bir çaydır. Papatya çayı karın ağrınızı geçirdiği gibi sizi sakinleştirici etki gösterir. Bol bol dinlenmek ve uzanmak karın ağrısına iyi gelir. Sitede karın ağrısı nedenleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve acil durumları fark edecek bilgiye sahip olabilirsiniz. Sitede kesinlikle reçete verilmez. Her şey doğal olarak evde olan besinlerden hazırlanır.