Anadolu, Mezopotamya, Balkanlar, Kafkasların şarkılarını yorumlayarak barış içinde birarada yaşama kültürüne katkıda bulunan BGST Kardeş Türküler, 9 Eylül günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşuyor.

Toplumsal eşitliğe gönderme yaparak “Memlekette sahnemiz gibi olsa” diyerek konserine Memleket Sahnemiz adını veren Kardeş Türküler, 20. Yılını özel bir program ile Açıkhava Sahnesi’nde kutlayacak.

Konserde Kardeş Türküler’in 20 yıldır en çok sevilen şarkıları ve dansları seyirciye sunulurken, grubun yeni besteleri ile düzenlemelerine de yer verilecek.

Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Rumca, Gürcüce, Lazca şarkılar, Alevi semahları, Sünni ilahileri, Süryani ilahileri, govendler, zeybekler, bozlaklar, ağır romanlar Açıkhava sahnesinde bir şölene dönüşecek.

Kardeş Türküler’in 20. Yıl konserinde KEKEÇA beden perküsyonu topluluğu da konuk olarak yer alacak, beden müziği ile Açıkhava’da seyirciler konserin aktif icracısı olacak ve Kardeş Türküler’in şarkılarına, danslarına eşlik edecek.

9 Eylül, Pazartesi saat 21:00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konserin biletlerini Biletix’ten edinmek mümkün.

Kardeş Türküler’in, en son Gezi Parkı Direnişi sırasında 'Tencere Tava Havası' adlı videosu (penguenlere dikkat) çok ilgi görmüştü: