PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Reina saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim, Kürt ve Kürdistani hiçbir gücün bu saldırıyla ilgisi yoktur. TAK’ın da böylesi bir saldırıyı yapacağını düşünmüyorum. Çünkü tüm Kürt ve Kürdistani güçler Türkiye halkını kazanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

ANF'nin haberine göre, 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınayan Karayılan, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Karayılan, "Bizim, Kürt ve Kürdistani hiçbir gücün bu saldırıyla ilgisi yoktur. TAK’ın da böylesi bir saldırıyı yapacağını düşünmüyorum. Çünkü tüm Kürt ve Kürdistani güçler Türkiye halkını kazanmak istiyor. Davamız haklı bir davadır. Türkiye ve dünya halklarını kazanmak istiyoruz. Kürt özgürlük mücadelesi aynı zamanda Türkiye’nin demokratikleştirilmesi mücadelesidir. Bundan dolayı biz masum ve sivil insanları hedef almayız. Hiçbir Kürt gücü sivilleri hedef almaz. Biz Türk sömürgeciliğine karşı savaşıyoruz" dedi.

Karayılan, İstanbul’daki saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Öyle görünüyor ki, bu saldırıda derin güçlerin parmağı var. Neden? Çünkü Türkiye bugün çok zor durumda. Türkiye dünyada yalnız kalmış ve tecrit olmuş durumda. Türkiye, Kürt özgürlük mücadelesini bastırmak, Kürt halkını ezmek için IŞİD’i destekledi, El Nusra’yı destekledi. Suriye meselesine girdi, farklı ilişkiler geliştirerek NATO’dan uzaklaştı. Bundan da sonuç alamayacaklarını biliyorlar. Türkiye bu zorlu süreci atlamak ve ‘bakın IŞİD bize saldırıyor’ diyebilmek için, bu tür tertiplere başvuruyor. Bunlar zalim. Bunlar kendi iktidarları için, kendi çıkarları için halkın kanını döküyor. Eğer Erdoğan ve AKP isteselerdi Türkiye’de tek bir mermi sıkılmazdı. Dolmabahçe mutabakatını red etmeselerdi, Türkiye’de böyle bir süreç gelişmezdi. IŞİD’i destekleme ihtiyacı duymazlardı ve ardından IŞİD'le birbirine girmezlerdi. Bu sürecin tümü Erdoğan ve AKP’nin eseri. Dün akşam Beşiktaş’ta yaşanan saldırı şüphelidir. Çünkü IŞİD’in şimdiye kadar Türkiye’de yaptığı saldırıların tümü bize, sivillere ve yabancı türistlere karşı yapılmıştır."