Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa açıklamasını değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısını değerlendiren Karamollaoğlu, Hangi anayasa değişikliğini gündeme getirirsen getir; onu icraya koyacak gücün yok" dedi ve ekledi, "Anayasa teklifleri hazırlanıyor. Millet karnını doyurma derdinde. Sen şu anda hangi kanunu, anayasa değişikliğini gündeme getirirsen getir... Zaten onu icraya koyacak gücün yok. Bir taraftan diyorsun ki, 'Şu Anayasa Mahkemesi’ni kapatın hiçbir işe yaramıyor, önümüze engel çıkarıyor' arkasından da diyeceksin ki 'bu Anayasa Mahkemesi’ne şu hükümlere göre kendini tanzim etmesini telkin ederim.'

Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başlatılan ön incelemeye ilişkin de, "İmamoğlu'na açılan davayı havsalam almıyor" şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu'nun gündeminde; ekonomik kriz, İkizdere direniş, camilerdeki polis operasyonları, Bahçeli'nin anayasa çıkışı ile İmamoğlu'na başlatılan ön inceleme vardı.

İKİZDERE TEPKİSİ

Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki doğa katliamına tepki gösteren Karamollaoğlu, "Maalesef bugün iş başında bulunan iktidar kafayı betona takmış. Düşünürken ya beton ya demir ya asfalt bu ülkenin düzelmesi için aklına başka bir şey gelmiyor. O zaman da ülke bütün güzelliklerini kaybediyor ne yazık ki. Eğer, İkizdere’de başlayan bu tahribat durdurulmazsa emin olun yarın Karadeniz sadece güzelliğini değil, geçim kaynaklarını da kaybeder endişesini taşıyoruz" diye konuştu.

'BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİ TOPLANTIYA DAVET EDİN' ÇAĞRISI

"İnsanlar bebeklerine bebek bezi alamamakta; çocuklarına 5 lira, 10 lira harçlık verememektedir. Çaresizlik içinde kıvranıyor vatandaş" diyen Karamollaoğlu iktidara çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, "Türkiye’de bütün siyasi partilerin tamamını ‘Ekonomik krizi siz nasıl çözerdiniz?’ diye bir toplantıya davet edin. Emin olun, bundan istifade edersiniz. Bir deneyin, 19 senedir denemediniz bunu hiç" dedi.

ANTEP'TE CAMİYE BİBER GAZLI MÜDAHALE

Karamollaoğlu, Antep'teki bir camide polisin biber gazıyla saldırısına da tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Meydana gelen hadiseleri çok üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladım. Anlaşılan bir şeyler oldu, ne oldu tam belli değil, birileri tahrik mi etti onu anlamak da mümkün değil, ama böyle bir hadise olmamalıydı. Cami içinde teröristlere ‘Siz gaz sıkacaksınız, sıkıyorsunuz’ gibi gaz sıkmak; göz yaşartıcı birtakım cihazları kullanmak akla, mantığa, vicdana uygun değil" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE YANIT

Karamollaoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin yeni Anayasa çıkışını değerlendirerek şunları söyledi:

"Anayasa teklifleri hazırlanıyor. Millet karnını doyurma derdinde. Sen şu anda hangi kanunu, anayasa değişikliğini gündeme getirirsen getir... Zaten onu icraya koyacak gücün yok. Bir taraftan diyorsun ki, 'Şu Anayasa Mahkemesi’ni kapatın hiçbir işe yaramıyor, önümüze engel çıkarıyor' arkasından da diyeceksin ki 'bu Anayasa Mahkemesi’ne şu hükümlere göre kendini tanzim etmesini telkin ederim.'

Allah bize akıl fikir versin, başta iktidara. Bizim için şu anda iktidar için de en önemli konu salgın süreciyle birlikte dayatılan yeni normal değil; sosyal hayattan tecrit edilen birey, işsiz kalan insan, evine ekmek götüremeyen baba, kepenk kapatan esnaf, borca batan vatandaş ve en sonunda da bir çıkış bulamadığı için intihara yönelen kişiler. Allah sonumuzu hayretsin."

'İMAMOĞLU'NA AÇILAN DAVAYI HAVSALAM ALMIYOR'

Karamollaoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB Başkanı İmamoğlu hakkında geçen yıl 'Fatih Sultan Mehmet Türbesi ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı' ve HDP'li belediyeleri ziyaret ederek 'suçluyu övdüğü' iddialarıyla başlatılan ön incelemeye de tepki gösterdi.

"İmamoğlu'na açılan davayı havsalam almıyor" diyen Karamolloğlu, "Bu yaklaşımlar doğru değil. Bir kişi bir mekanda nasıl durması gerektiğini bilmiyorsa vatandaş onu tenkit eder ki İmamoğlu da farklı tavır içinde olmadığını ifade ediyor" diye konuştu.