Azerbaycan ve Ermenistan arasında krize neden olan bölge Dağlık Karabağ’ın sınırında devam eden çatışmalara ilişkin, Bakü’den yapılan “ateşkes” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı konuya ilişkin olarak yayımladığı resmi açıklamada, sınırın kuzeydoğu ve güneydoğusundaki saldırıların Bakü’nün “ateşkes” açıklamasına rağmen aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, Taliş köyü güzergâhında Azerbaycan silahlı güçlerinin kayıplar verdiğini belirterek, Azerbaycan ordusuna ait üç askeri tankın ele geçirildiğini duyurdu.

Sınırın güneydoğusunda devam eden çatışmalarda Azerbaycan ordusuna ait iki askeri tank ve bir zırhlı askeri aracın da etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakanlık, Azerbaycan ordusunun Mardagert köyü yakınlarında sivil yerleşim birimlerini hedef alarak grad füzeleriyle yaptığı saldırıya karşılık caydırıcı operasyonlara devam edildiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklaması dışında, Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Davit Babayan da Bakü yönetiminin son 24 saat içinde ikinci kez “ateşkes” açıklaması yaptığını, fakat açıklamalara rağmen Azerbaycan silahlı güçlerinin saldırılara devam ettiğini söyledi.

ERMENİSTAN: ATEŞKES AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Azerbaycan’ın ilan ettiği tek taraflı ateşkese Ermenistan’dan da yanıt geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakü’nün yaptığı tek taraflı olarak operasyonları durdurma açıklamasının gerçekle ilgisinin bulunmadığını kaydedildi.

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Bakanlık Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, “Azerbaycan’ın açıklaması, bir tuzak. Azerbaycan tek taraflı olarak ateşkes uygulamıyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların başvuruları sonucu, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin çatışmayı “tek taraflı olarak” durdurduğu öne sürülmüştü.

Sınır hattında çıkan çatışmada dün geceden bu yana her iki taraftan da 30’a yakın asker yaşamını yitirmişti. (Demokrat Haber)