Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışının şiddetleneceği uyarısında bulundu. Bolu Dağı geçişi Ankara yönü araç kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, akşam ve gece saatlerinden itibaren ise Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkisini arttıracağı belirtildi.

TEM otoyolunda Bolu Dağı Tüneli'nin ve D-100 karayolu Bolu Dağı geçişi Ankara yönü araç kayması sonucu saat 11.50'de ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, yolun ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Meteoroloji kuvvetli ve zaman zaman yoğun kar şeklinde devam etmesi beklenen yağışlardan dolayı buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

İstanbul'da dün saat 01.30'da başlayan ve gün içerisinde tüm şehirde etkisini gösteren kar gece de aralıklarla devam etti.
Hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri buzlanma tehlikesine karşı gece boyunca yolları tuzlama çalışmasını sürdürdü.

Sabah saatlerine doğru ise kar rüzgarla birlikte şiddetini arttırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğle saatlerine kadar tüm kentte, öğleden sonra ise Anadolu Yakası'nda kar yağışının devam edeceği tahmininde bulundu.

THY 41 İÇ HAT VE 10 DIŞ HAT SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Kar yağışının etkisini artırmasıyla teyakkuza geçen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) bağlı "Kar Timi", kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle pistlerin buzlanmaması için yoğun çaba harcıyor.

Meteoroloji'nin yarın için yaptığı kar uyarısıyla birlikte, Türk Hava Yolları da iptal edilen seferlerle ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli yolcularımız, meteorolojik raporlar ışığında beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları uçuşlarını aksatma olasılığına karşı gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu THY internet sayfasından veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz"

THY tarafından yapılan açıklamada, iç hatta Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep, Adana, Denizli, Elazığ, Antalya, İzmir ve Adana çıkışlı 41 seferin iptal edildiği kaydedildi. Ayrıca dış hatlarda Atatürk Havalimanı'ndan Tiflis, Budapeşte, Kişinev, Cenevre ve Tel Aviv'e yapılacak karşılıklı seferlerin de iptal edildiği belirtildi.

İptal edilen uçak seferlerini buradan öğrenebilirsiniz.

DENİZ SEFERLERİ DE İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de bazı seferlerini iptal ettiğini açıkladı. İDO’nun iptal ettiği seferler şöyle:
07:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07:15 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07:30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot
07:30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
08:15 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

BUDO tarafından iptal edilen seferler ise şunlar:
12:30 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
10:45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
07:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08:00 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi