Ankara'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar Serhat E. ve İbrahim Halil A., kanser hastası kadının 142 bin 500 dolarını alıp dolandırdılar.

Yakalanan 19 yaşındaki Serhat E. ile 18 yaşındaki İbrahim Halil A.'nın otomobil kaputunda bulunan para sahibine teslim edildi.

Çankaya ilçesinde yalnız yaşayan kanser hastası S.İ.'yi cep telefonuyla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Kimliğiniz FETÖ şüphelilerinin eline geçti. Evinizde arama yapacağız. Evdeki altın ya da paralarınızı bize vermeniz gerekiyor. Bir arkadaşımız gelip, paraları sizden alacak" dedi. S.İ., eve gelen kişilere ailesinden miras kalan 142 bin 500 doları verdi. Bir süre sonra kendisini arayan numarayı arayıp ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan S.İ., polise gidip şikayetçi oldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin Serhat E. ile İbrahim Halil A. olduklarını ve kente doğru geldiklerini tespit etti. Otomobil uygulama noktasında duruldu, 2 kişi gözaltına alındı. Otomobildeki aramada S.İ.'nin 142 bin 500 doları da kaputun içine gizlenmiş halde bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Serhat E. ile İbrahim Halil A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.