İŞKUR Genel Kurulu'nda konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, hükümetin İŞKUR’u piyasa odaklı çalışan ticari bir kuruma dönüştürdüğüne dikkat çekti. 

İnsanların çalışma hakkının bir ticaret unsuru haline getirildiğini dile getiren Beko, “İŞKUR ile özellikle insan onuruna yaraşır iş ve örgütlü toplum yaratma amaçlı projelerde ve eğitimlerde yan yana olmayı istiyoruz” diye konuştu. 

Hükümetin İŞKUR’u giderek piyasa odaklı çalışan ticari bir kuruma dönüştürdüğünü vurgulayan Beko, “Aktif iş gücü politikaları ve toplum yararına çalışma programları adı altında yürütülen faaliyetlerle, işçilerin işsizlik gerçeğinin baskısı altında, ucuz iş gücü olarak kullanıldığına tanıklık ediyoruz.

Bu gerçeği görmeden sadece piyasanın ihtiyaçlarına odaklanarak politika üretmek son derece yanlıştır. İşsizlikle mücadeleyi, çalışma koşullarını kötüleştirerek, ücretleri düşürerek çözmeye çalışan bu anlayışa karşı emeğin taleplerini gündemine alan bir anlayışla çıkılmalıdır” dedi. İŞKUR’un en önemli faaliyetinin işsizlik sigortası olduğunu belirten Beko, işsizlik fonunun başka amaçla kullanılmasına karşı olduklarını ifade etti.