PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, çözüm için PKK lideri Abdullah Öcalan’la doğrudan görüşebilmeleri gerektiğini belirtti.

Med Nûçe’de yayınlanan Politik Alan programında Ersin Çelik’in sorularını yanıtlayan Duran Kalkan, Abdullah Öcalan’ın yeni süreç için hazırlık yaptığının söylendiğini ancak bunun sonuçlanması için yöntem değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Kalkan, olası bir yeni süreçte anlaşma ve yasal temeller gerektiğini belirterek, “Önder Apo’nun özgürce istediği herkesle görüşebilmesi gerekiyor. Hareketimizin Önder Apo’yla görüşmesi lazım. Diyorlar ki Önder Apo İmralı’da yeni süreç için hazırlık yapıyor. Yapabilir, ama hareketle görüşüp tartışarak ancak sonuçlandırabilir. Öyle eskisi gibi, çağrı yapsın, PKK de uysun, olmaz. Biz bunu bir yaptık, beş yaptık, on yaptık, daha kaç sefer yapabiliriz?” diye sordu.

‘O YÖNTEM ACILARI AĞIRLAŞTIRIYOR’

Kendi sorusuna, “Yapamayız. Niye? Çünkü sonuç çıkmıyor”diye yanıt veren Kalkan, “O yöntem çözüm üretmiyor, uzatıyor, acıları ağırlaştırıyor. Bütün bunların ortadan kalkması için yöntem değişikliği gereklidir. Artık her şey tarafların karşılıklı mutabakatı ve anlaşmasıyla olur. Dolmabahçe’de mutabakat oldu, onu da reddettiler” dedi.

‘PKK ELİNİ TETİĞE ATMADI Kİ ÇEKSİN’

Son dönemde yaşanan çatışmalara ilişkin de konuşan Kalkan,“Yapılan çağrılara saygı duyduğumuzu belirttik. ‘PKK elini tetikten çeksin’ deniliyor, ben yine söylüyorum PKK elini tetiğe atmadı ki çeksin. Yapılanlar misilleme düzeyindedir. Öyle söylendiğinde, sanki PKK yapıyormuş gibi ortaya çıkıyor. Gerçekçi olunmalıdır. 24 Temmuz saldırısı nedir? O kadar tutuklama oldu, niye demokratik siyaset, sivil toplum örgütleri önüne geçmiyor, sahip çıkmıyor?” diye konuştu.