Artvin’in Arhavi ilçesinde Türkiye’nin en zengin biyolojik çeşitlilik gösteren havzası olan Kamilet Vadisi’nde, üç yıldır yapımı devam eden Kavak Hidroelektrik Santral (HES) projesinin yanı sıra, bir HES yapımı için daha izin verildi.

diken.com.tr'de yer alan habere göre Kamilet Vadisi’nde MNG Holding tarafından yapımı planlanan ve Orta HES adı verilen proje için Artvin İl Genel Meclisi, imar iznine onay verdi. Üstelik şirket, imar izni için hazırlanan jeolojik etüt raporunda yasanın şart koştuğu sondaj çalışmasını da yapmadı. İmar izni Artvin Belediyesi İl Genel Meclisi’nde AKP’li üyelerin oy çokluğuyla bu haliyle onaylandı.

Arhavi ilçesinde daha önce, ‘Kamilet’e HES istemiyoruz’ başlıklı ortak deklarasyonda imzası bulunan AKP Arhavi İl Genel Meclis üyesi Hakkı Aytolan da imar izni için onay veren isimler arasında yer aldı.

Arhavi Doğa Koruma Platformu’ndan yapılan açıklamada, görevini kötüye kullananlar için dava açılacağı kaydedildi. Açıklamada "Kamilet’te HES’e asla geçit vermeyeceğiz" denildi.