Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Türkiye ekonomisine ilişkin konuşan Kalın, 'panik havası yok, türbilans gibi görünen dönemi de atlatacağız' dedi. Kalın Tahran'daki üçlü zirvenin canlı yayınlanmasını beklemediklerini söyledi.

"EKONOMİDE PANİK HAVASI YOK"

Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türk ekonomisiyle ilgili panik havasının olmadığını ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görülen dönemin de kısa sürede aşılacağından eminiz.

Bu da Türk ekonomisinin bütün bu zorluklara, olumsuz etkilere rağmen büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde alacağı tedbirler, temaslar da devam edecek.

BM Genel Kurulu münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın bir New York Amerika ziyareti olacak. Orada da yatırımcılarla bir takım görüşmeleri olacak.

Türk ekonomisiyle ilgili bir panik havasının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görünen dönemin de kısa sürede aşılacağından biz eminiz.

"OKULLARDA 20 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLACAK"

Bildiğiniz gibi hafta başında yeni eğitim yılı başlıyor. Milli eğitim bakanımızın sunumu oldu. Yeni dönemle ilgili alınan tedbirler takdim edildi. Güvenlik noktasında, bütün öğrencilerimizin huzur içinde yeni eğitim yılına başlaması için Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız arasında görevlendirme yapıldı. Gerekli bütün tedbirler alındı. Bu uygulamaları da hep birlikte göreceğiz. Pazartesi yeni güvenlik önlemlerini göreceğiz.

Bunun yanında yine Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili çalışma başlatıldı.

İDLİB AÇIKLAMASI: ZİRVENİN CANLI YAYINLANMASINI BEKLEMİYORDUK

İdlib'e yönelik saldırı her şeyden önce şu ana kadar devam eden siyasi süreçleri dinamitleyecektir, ciddi bir güven bunalımına yol açacaktır. Bizim beklemediğimiz şekilde zirve canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın gayretini tüm dünya görmüş oldu.