Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demokrasi nöbetlerinin tekrar başlayacağını ifade eden Kalın, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece (15 Temmuz) tekrar bir demokrasi nöbeti süreci başlatılacak. Kendisi de bizzat demokrasi nöbetine o gece katılacaklar. Şehit yakınları ve gazilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelmeleri söz konusu olacak. Bu çerçevede 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor" dedi.

Katar krizi hakkında da konuşan Kalın, "Bu kriz aşılır ama Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki dostluk baki kalır. Suudi makamları Suudi Arabistan kralının kararını bize illettiler. Hamburg’daki G20 zirvesinde bir toplantı planlanıyordu. Ama bu demek değil ki görüşme olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sözlerine şöyle devam etti:

AFRİN'E KARA HAREKATI

Türkiye, kendi çıkarlarını korumak, tehdide karşı her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bunu alırken de kimseye sormaz. Afrin'den ya da başka yerden, bir örgütten tehdit olması halinde Türkiye misliyle karşılık verir. Askeri planlama anlamında her türlü tedbir alınmaya devam edecektir.

RUS BAKAN İLE GÖRÜŞME

Rusya Savunma Bakanı  Şoygu, Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Putin'in ricası üzerine geldiler. Astana'da yapılacak olan toplantıların 3.'nün ana çerçevesiydi gündem. En önemli aşamalardan birisi çatışmasızlık bölgelerinin kurulması ve yol haritasının belirlenmesiydi. Rus Bakan konu ile ilgili Cumhurbaşkanımıza bilgi ilettiler. Bu süreci bir an önce sonlandırmak, insani yardımları ulaştırmak için yoğun bir çabamız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük ihtimalle, G20 marjında Putin'le görüşme ihtimali olacak.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’

"Bu tür provokasyon girişimlerine karşı tedbirler en üst düzeyde alındı, alınmaya devam ediliyor. Bu tür şeylere izin vermeyiz."