Sabaha karşı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle çok sayıda bina çöktü, can kaybı artıyor.

İlk depremin ardından öğlen saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Son açıklamaya göre depremlerde 1.651 kişi yaşamını yitirdi, 11 bin 119 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'ta sabaha karşı gerçekleşen 7.7'lik depremin ardından öğlen 13.24 itibariyle 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Saat 20.20 itibariyle iki deprem nedeniyle 1651 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 119 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ilk deprem saat 04.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı, çok sayıda bina göçtü. 7.7 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

İlk depremin ardından saat 04.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 04.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 04.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.

İkinci deprem ise öğlen saat 13.24 itibariyle gerçekleşti. Kahramanmaraş Elbistan merkezli olduğu belirtilen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde de çok sayıda bina çöktü.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş ve Gaziantep Havalimanları'nda yalnızca yardım ve arama kurtarma ekiplerini taşıyan uçakların iniş ve kalkışına izin veriliyor. Depremden dolayı pisti hasar gören Hatay Havalimanı ise tüm uçuşlara kapatıldı.

Depremin etkili olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da ise Belediye Başkanlığı binası da yıkıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle Hatay'ın Güzelburç Mahallesinde binalar yıkıldı.

7 GÜN SÜREYLE MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle 'millî yas' ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir" ifadelerine yer verdi.

CAN KAYBI SAYISI 1651'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada deprem nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısının 1651'e yükseldiğini bildirdi. Koca, yaralı sayının ise 11 bin 119 olduğunu açıkladı.