Görgü tanıklarına göre tekbir getiren yaklaşık bin kişilik bir kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak, işçilerin kaldığı evleri ateşe verdi.

Cumartesi yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği başkanı Ali Mendillioğlu "Bu sorunu biz yaratmadık. Yoksulluğun nedeni göçmenlermiş gibi kolaycı söylemler üreterek bu sorunun çözülemeyeceğinin farkındayız. Yenisahra'da yaşananlar bu söylemlerin nasıl ağır sonuçlar yaratacağının canlı örneğidir. Bu şehrin bir hayrı varsa, başta Roman kardeşlerimiz olmak üzere yoksul Yenisahra halkıyla bütünleşmek olacaktır. Bir arada kardeşçe yaşamaya, yoksullarla değil yoksullukla mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Görgü tanıklarından biri de olayı şöyle anlattı:

"Bulunduğumuz yere polisler geldi, 'bir istihbarat aldık Afganlara karşı yürüyüş yapılacakmış" dediler. Polisler olduğu için 'can güvenliğimiz var' diye düşündük. Ama yaklaşık bin kişilik bir grup üstümüze kesici aletlerle saldırdılar. Polisler de gitmişti. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla her yeri kundaklayıp yaktılar. Bazı arkadaşlarımız da yaralandı."

Dükkanı kundaklanan Sait Akıncı da "Bu Afgan, Suriyeli meselesi değil. Biz Kürtleri istemiyorlar. Yatma yerimizde yatanlar oğlum ve iki kardeşime saldırdılar. Her şeyi başlarına yıktılar. Biz 4 gündür ölmemek için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: T24