CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Anadolu Adliyesi 15.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Fahrettin Altun tarafından açılan tazminat davasının duruşması görüldü. Duruşmayı pandemi gerekçesiyle dinleyiciler alınmazken Kaftancıoğlu'nun avukatları salondaki bir sivil kıyafetli bir kişinin neden duruşmada yer aldığını sordu. Duruşmadaki kişi polis olduğunu ve emniyetten gönderildiğini söyledi. 

Kaftancıoğlu’nun avukatı dinleyici kısmında oturan sivil kıyafetli bir kişiyi fark etti. Kaftancıoğlu’nun avukatı tarafından kişinin kim olduğu sorulduğunda sivil kıyafetli kişi, "Polis memuruyum davayı izlemek için geldim” dedi. Kaftancıoğlu’nun avukatı tarafından kendisine tekrardan “Sizi kim gönderdi” diye sorulan ısrarlı soru üzerine kişi  “Emniyetten gönderildim” yanıtını verdi. Bu cevabın üzerine Kaftancıoğlu’nun avukatı duruşmadaki kişinin kimlik tespitinin yapılmasını ve tutanak tutulmasını istedi ancak hâkim polisi dışarı çıkartıp herhangi bir işlem yapmadı.

Kaftancıoğlu’nun avukatı hâkime "Neden kimlik tespiti yapmadınız? Bu sizin ve bizlerin üzerinde baskı oluşturmak için yapılan bir hukuksuzluktur” diye seslendi. 

Yaşananlara ilişkin olarak CHP'li Engin Özkoç, "Fahrettin Altun’la ilgili dava görülürken salonda pandemi nedeniyle stajyer avukatların dahi alınmadığı ortamda sivil giyimli kişi tek başına oturuyor. Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı dönüp bu kişiye kim olduğunu soruyor. İlk önce cevap vermiyor. Israrlı sorular neticesinde bu kişi emniyetten, polis olduğunu, emniyet tarafından görevlendirildiğini söylüyor. Avukatlar, bunun doğru olmadığını belirtip, tutanak altına alınması gerektiğini söylüyor. Kişi salondan çıkarılıyor, hakkında tutanak tutulmuyor. Biz de buradan soruyoruz, bu kişi kimdir?" açıklamasını yaptı.