İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Gezi davasında tutuklananlar için avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti'ne katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine davet edilen bazı gazetecilere gönderme yaptı.

Kaftancıoğlu, "Kendine gazeteci diyen birileri Gezi'de olan öfkeyi yalanları üzerinden meşrulaştırıp iktidarın söylemine alet oluyorlardı. Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. O gün Gezi'yi o şekilde hatırlatanları da unutmayacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde kendisine Akif Beki, Ertuğrul Özkök ve Nagehan Alçı gibi isimlerin eşlik etmesine ve bu isimlerle birlikte otobüste çektirdiği fotoğraf eleştirilere neden olmuştu.

Denizlerin idamının 50. yılı dolayısıyla düzenlenen anmada konuşan İmamoğlu, parmak sallayarak "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir… Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Bu insan ne yapmak istiyorum daha anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum" dedi.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN: TARTIŞMALARI ÖNEMSEMİYORUZ, ALÇI O BÖLGEDE ÇOK SEVİLİYOR

Fotoğraf hakkında Fox TV'den İsmail Küçükkaya'ya konuşan İBB Sözcüsü Ongun, "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor" dedi.

Ongun, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içerisindeki tartışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Biz Twitter'a bakmıyoruz. Fotoğrafı ben istedim en son aşamada. Yazılar yazılıyordu, paylaşımlar yapılıyordu, ben biraz gazeteciler üzerinde yürüdüm. Bu bizim ilk seyahatimiz değil. Bundan sonra da yapacağız. Ardahan'da bir gezi var. Aslında bu geziye Hande Fırat'ı da davet etmiştim. Eşi ile ilgi olarak bazı tartışmalar olduğu için gelemedi. Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor. Bu listeyi kendi başıma hazırlamadım. Gezi hazırlarken listeyi Sayın Başkan'a sunuyorum. Sayın Başkan onay vermeseydi ben bu geziyi düzenleyebilir miydim? İmamoğlu'nun keyfi yerinde. O, bu tartışmalara bakmıyor. Biz genel fotoğrafın bütününe bakıyoruz."