CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Canan Kaftancıoğlu'nun istifasıyla ilgili 'Duygusal bir tepki' demişti.

CHP adaylarının belirlendiği Parti Meclisi sürerken, “istifa krizi” ile gündeme gelen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “İşimin başındayım” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Kaftancıoğlu, istifa tartışmaları için şöyle dedi:

“İstifa ettiğim doğrudur. O istifa kızgınlıktan ziyade, ilkesel duruştan kaynaklandı. Kararı tek başıma aldım. Sonra istifamı geri aldım. Şimdi ilgilendiğimiz tek istifa Binali Yıldırım'dır.

Anayasada açık hükme rağmen Yıldırım TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmedi. Ayrılması gerektiği konusunda kendisine yeni bilgiler verilmiş olacak ki şimdi istifa edeceğini belirtiyor.”

Kaftancıoğlu, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul'u almak gibi bir iddiamız var. Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor.

İstanbul'un 39 ilçesinin 14'ünde CHP'li belediye başkanı var. Araştırmalar, 14'ün üzerine 7 ilçe başkanlığını kazanacağımızı gösteriyor. Bu durumda 21 ilçemiz olacak.”

CHP'Lİ ÖZKOÇ 'DUYGUSAL TEPKİ' DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter’dan yayımlanan istifanın geçerliliğinin bulunmadığını dile getirerek “İstifasını daha sonra geriye çekti. Duygusal bir tepkinin sonucunda olduğu düşünülüyor. Memnuniyet duyanlar olacak, olmayanlar olacak. Yüzde 100 memnuniyet mümkün değil. Bazen duygusal tepkiler olacak, yerini mantıklı tepkiler alacak" demişti.