CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Mayıs cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Birinci turda değişimi gerçekleştiremedik ancak iktidardaki kötülük kazanamadı asıl. Ve bizler, başta kadınlar bu ülkede değişim isteyenler başaracağız hep birlikte!" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından 28 Mayıs’ta ikinci turu yapılacak seçimle ilgili bir açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, 28 Mayıs'ta vatandaşlara oy verme çağrısı yaparak, "Bir saniye bile kaybetmeden daha çok, daha çok çalışmaya karar verdik çünkü sokakta değişim isteği var ve biz İstanbul örgütümüzle birlikte bunu başaracağız!" dedi.

Kaftancıoğlu’nun paylaşımı şöyle:

"Hayatım boyunca gerek insani ve sosyal gerek siyasi ilişkilerde inandığım doğrultuda hareket ettim, inandığım şeyleri söyledim.

Ve inandıklarımı hayata geçirmek için de çalıştım. İnandığım şeyi şimdilik hayata geçirememiş olmak da inancımı zerre eksiltmedi tam tersi daha fazla çalışmak zorunda olduğumu hissettirdi sadece.

14 Mayıs’a giden süreçte yoğun emek gerektiren çalışmalarımızı da toplumda gözlemlediğimiz “değişim” isteğini açığa çıkarıp örgütlemek doğrultusunda yaptık.

Ne mutlu ki saha geri bildirimlerimiz, derinlemesine yaptığımız araştırmalar da bu inancımızı destekliyordu. Ve bu inançla söyledik ne söylediysek. Üzüntüyle samimi bir şekilde Canan Kaftancıoğlu duygularımızla oynadınız, umutlarımızı kaybettik diyenlere: Hayır! İnandıklarımızı söyledik ve hep beraber söyleyebilmenin, sonuç almanın mücadelesi devam edecek yine. Demokrasilerde vatandaşlar tek bir eğilim, beğeni ya da görüş içermez.

Demokrasilerde her türlü fikre saygı duyulur ancak kimden geldiğine bakmaksızın her kötülüğün de karşısında olunur, mazlumun mağdurun yanında olunur.

Tam da bu nedenle Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet ittifakı programı ile ortaya konan toplumsal uzlaşmaya dayalı bir zihinsel ve siyasal devrim.

Otoriter bir yönetim altında bunalmış, prangalarından kurtulmak isteyen bir toplumsal talebin herkesin talebi olması doğrultusunda çalıştık. Tarihsel düşmanlıklardan beslenen, her vesileyle nefreti ve kamplaşmayı körükleyen iktidardaki kötülük anlayışı tarafından bu tasarının önü kesilmek istendi.

Tüm bu gerçeklik işığında, halkın iradesiyle(saygım sonsuz) birinci turda toplumun değişim talebi gerçekleşmedi ama hukuksuz, adaletsiz ve haksız biçimde devletin bütün gücünü kullanmalarına rağmen kötülük kazanamadı asıl.

Oyları çaldırtmadığımız, hile yapmalarına izin vermediğimiz için bu kez de “Atı alan Üsküdar’ı geçemedi.

Bu vesileyle kampanyanın yükünü omuzlayan, seçim günü ve gecesinde özveriyle sandıkları koruyan tüm çalışma arkadaşlarıma, örgüt emekçilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Toplumun değişim talebi önünde hiçbir gücün duramayacağına, ama bugün ama yarın bu güzel ülkede demokrasinin, eşitliğin ve kardeşliğimizin mutlaka kazanacağına inanıyorum.

Bu inançla bütün vatandaşlarımızı 28 Mayıs’ta oylarını kullanmaya ve demokrasiyi sahiplenmeye çağırıyorum.

Ve son olarak gün boyu arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirme toplantıları neticesinde bir saniye bile kaybetmeden daha çok, daha çok çalışmaya karar verdik çünkü sokakta değişim isteği var ve biz İstanbul örgütümüzle birlikte bunu başaracağız!"