Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna'ya dönük saldırılara kendi birlikleriyle destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov "Azovstal fabrikasında kuşatılan Ukraynalı Azak Taburu savaşçılarının İslam'la alay ettiğini ve değerlerine hakaret ettiğini, bu nedenle Ankara'nın onları Mariupol'dan tahliye etme önerisinin Müslümanlar tarafından şiddetle tepki gördüğünü" söyledi.

Kadirov, Rusya Müslümanlarının, Türkiye'nin Mariupol’deki savaşçılara yardım etmemesini isteyerek, "Çünkü onlar İslam'ın azılı muhalifleri” iddiasında bulundu.

Türkrus.com'un haberine göre Telegram’da mesaj yayınlayan Kadirov, Erdoğan’a seslenerek “Azak savaşçıları, size Rus saldırganlığının masum kurbanları olarak sunmak istenen katiller ve ateistlerdir. Bu suçluların sizi aldatmasına izin vermeyin” diye konuştu.

Dün Ankara’dan duyurulan tahliye planı önerisi, yaralı askerlerin karayoluyla Mariupol'den Berdyansk'a taşınmasını ve ardından Karadeniz'den İstanbul'a götürülmesini içeriyor.

Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın, "Gemimiz, yaralı askerleri ve diğer sivilleri Türkiye'ye getirmek içim hazır” demişti.