Kadınları cinsiyetçi ifadelerle hedef alan imam Halil Konakçı, AKP'li Mücahit Birinci'nin destek mesajının ardından "Tebliğe devam edeceğim" paylaşımı yaptı.

Konakçı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bize düşen zamanı güzel kullanıp mesleğimizi yapmaya devam etmektir. Daha fazla israf edecek vaktimiz yok. Şahsımıza yönelik planlı ve programlı saldırı, hakaret ve tehdit edenleri muhatap almadan, bu vatanın öz evladı olarak son nefesimize kadar mesleğimizi yapmaya yani 'Nefsimize, neslimize ve tüm insanlığa tebliğe' devam edeceğiz. Tüm tehdit ve hakaret edenleri adli makamlara havale edip gerekeni yaptık. Daha fazla israf edecek vaktimiz yok" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gerici açıklamalarıyla bilinen ve daha önce de Sezen Aksu’yu hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, YouTube kanalında yayımladığı "Erkekler Görevlerinizi Tam Yapın Çünkü Mesulsunuz" başlıklı videosu ile erkeklere seslenmiş ve kadınları hedef gösteren ifadeler kullanmıştı.

Konakçı, söz konusu videoda, “Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Hiç mi kıskanmıyorsun lan” ifadelerini kullanmıştı.

Tepkiler üzerine Konakçı'ya AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci sahip çıkmıştı.

Birinci, Halil Konakçı'yı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullanmıştı:

"İmamlar siyasi değillerdir. Zira siyasetçilerin sırtlarında taşıdıkları yumurta küfeleri onlarda olmaz. Vazifeleri sadece namaz kıldırmak değil, özgürce, serbestçe Kur'an hakikatlerini ve İslam'ı anlatmalarıdır. Üslupta bazı sorunlar olabilir, kastı aşan sözler, kürsü celali ile söylenmiş de olabilir. Bunu bahane ederek, bir İmama, dine, milletimizin maneviyatına, tesettür ayetlerine hakaret etmek, aşağılamak akıl dışıdır. Biz bu küfürbazları biliriz."