Kıyafet tercihleri nedeniyle kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanan Uysal, "Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya'da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80'i açık tipler türedi. Bu teşhir, 'beden görseli satma' değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!" dedi.

Uysal tepkiler üzerine tweetini silerken daha sonra yaptığı açıklamada, "Çok seviyesiz yorumlar gelmiş o yüzden yorumları kapattım. Her açık f..... demedim. Teşhirci psikolojiye ve bunun varabileceği sonuca işaret ettim. Biraz sağlıklı düşünülse, daha insanî değerlendirmeler çıkardı ortaya. Yazık, delikanlı erkeklerin ruhsal savrulmalarını düşünen yok" ifadesini kullandı.

Uysal'ın sözleri sosyal medyada büyük tepki aldı. Tepkiler üzerine AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Uysal'a destek ziyaretinde bulundu.

Uysal, fotoğraflarını paylaştığı ziyaret, "Mht vekilimiz @sorgunahmet Ahmed Sorgun Beyefendi pazar demediler tatil demediler an bu an, zaman bu zaman diyerek evimizde ziyaretimize geldiler "Yan-yanalığımız bilinsin istedik" dediler. Sorumluluk budur. Dost budur "Nerede kaldı?" dedirtmez Olması gereken anda-yerde hazırdır" ifadeleriyle duyurdu.