Kadınlar, Ayşegül Terzi’nin şort giydiği gerekçesiyle saldırıya uğradığı İstanbul Çekmeköy’de bir araya gelerek, “Kıyafetime Karışma” eylemi yaptı.

Aynur Tekin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre kadınlar, “Kıyafetime karışma” sloganıyla, 29 Temmuz Cumartesi 19.00’da Kadıköy Süreyya Operası’nda buluşacak. Eyleme çağrı yapmak için çeşitli semtlere giden kadınların ilk durağı, Ayşegül Terzi’nin şort giydiği gerekçesiyle darp edildiği Çekmeköy oldu. Burada Çamlık durağında toplanan kadınlar Ayşegül Terzi’yi darp eden Abdullah Çakıroğlu’nun tutuksuz yargılandığına dikkat çekti.

Kadınları hedef alan saldırılarda verilen cezaların ve dava süreçlerinin caydırıcı olmadığını belirten kadınlar yu açıklamayı yaptı: “Ayşegül Terzi, Ebru Tireli, Melisa Sağlam, Canan Kaymakçı… 
Kıyafetleri bahane edilerek erkekler tarafından saldırıya uğradı. Kadınlar kıyafetleri bahane edilerek şiddete maruz kalıyor.

Eğer bu kadınlar için adalet sağlanmış olsaydı, onlara bu saldırıları yapanlar hak ettikleri cezaları alsaydı bu saldırılar devam etmeyecekti. Hayatın içinde olmaya devam edeceğiz. Nereye ne zaman gideceğimize ve hangi kıyafeti giyeceğimize yalnızca biz karar veririz. İstediğin kıyafeti giyerek yürüyüşe gel.” 

YARIN BEŞİKTAŞ’TA BULUŞUYORLAR

29 Temmuz Cumartesi saat 19.00’da yapılacak “Kıyafetime Karışma” eylemini yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda yarın (26 Temmuz Çarşamba) 18:00’da Beşiktaş Hakan Pastanesi yanında stand açılacak. 

27 Temmuz Perşembe günüyse saat 15:00’da Dilber Sünnetçioğlu ve Eminönü’nde saldırıya uğrayan Canan Kaymakcı beraberindeki kadınlar, Mısır Çarşısı önünde eyleme çağrı yapacak.