Halkevci Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın önündeydi. Kadınlar hem Mamak’ta kapatılan sığınma evinin tekrar açılması taleplerini yineledi hem de Ayşenur İslam’ın kadın politikalarını protesto etti.

Mamak’taki kadın sığınma evinin kapatılması için Mamak Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşen kadınlar, sığınma evinin tekrar açılması taleplerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletti. Ankara’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde bir araya gelen Halkevci Kadınlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirerek hem Mamak’taki sığınma evin açılması taleplerini yineledi hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın kadına şiddet konusundaki politikalarını protesto etti.

Kadına yönelik şiddete karşı acil olarak alınması gereken 5 tane şartın yazılı olduğu dövizler taşıyan kadınlar bakanlık önüne geldiklerinde kol kola girerek bakanlığın girişine doğru kısa bir yürüyüş yapmak istedi, ancak polis kadınların önüne barikat kurarak engelledi.

Engellemenin olması üzerine yaşanan kısa süreli arbedenin ardından kadınlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Nebiye Merttürk, Ayşenur İslam’ın kadın cinayetlerinde artış olup olmadığı sorusuna “Elleri kırılsın” diye cevap verdiğini ve erkeklerin “empati yapması gerektiğini” söylediğini ve kadına yönelik şiddet sorulduğunda ise “Kadınları bize sormayın” dediğini ifade etti.

Merttürk açıklamada ayrıca şunları söyledi:

Ayşenur İslam’a soruyoruz. AKP ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına yönelik şiddeti yok edeceğini bangır bangır söylerken, bunu sığınma evlerini kapatarak mı yok etmeyi düşünüyor. 4 bin lira çay içeceğinize, ceylan derisi koltuklarda, kaçak saraylarda keyif süreceğinize, kadın sığınma evleri için bütçe ayırın ve kadın düşmanlığından vazgeçin.

Açıklamanın ardından kadınlar Ayşenur İslam’ın kadın politikalarını teşhir eden kısa bir mizansen sergiledi.

Kadınlar eylemi 12 Nisan’da Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge yaptıkları çağrı ile sonlandırdı.

Kaynak: Sendika.Org